Filmek - mozi-dvd.hu

Elysium - Zárt világ

Dátum: 2013. május 28. kedd, 17:18
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Sci-fi
Elysium - Zárt világ
2154-ben az emberiség két osztályra szakad: a gazdagok az Elysium nevű, Föld körüli pályán épített, mesterséges >>>

Elysium - Zárt világ

Elysium

amerikai film (2013)
akció, dráma, sci-fi

2154-ben az emberiség két osztályra szakad: a gazdagok az Elysium nevű, Föld körüli pályán épített, mesterséges űrállomáson élik fényűző életüket, ahol nincs háború, nincs szegénység és nincs betegség. Mindenki más a túlnépesedett, veszélyes, pusztuló Földön él, ahol óriási szükség lenne megfelelő orvosi ellátásra. Az emberek kétségbeesetten próbálnak menekülni az Elysium tökéletes világába, melyet kiváltságos lakói és a kormányzati államtitkár (Jodie Foster) kemény emberei gondosan védenek az illegális bevándorlóktól. Ez azonban nem riasztja el Maxet (Matt Damon), aki mindenáron fel akar jutni ebbe a tökéletesen őrzött, zárt világba, annak érdekében, hogy megtalálják a gyógymódot, amely életeket menthet. Ő az egyetlen lehetőség, s ha veszélyes küldetése sikerrel jár, megváltoztathatja a világ sorsát és egyenlőséget hozhat.

Neill Blomkamp (District 9) új, jövöben játszódó sci-fije, Matt Damon, Sharlto Copley, Jodie Foster, Alice Braga, Wagner Moura és William Fichtner főszereplésével. A film olyan aktuális politikai témákat érint, mint például a bevándorlás, az egészségügyi ellátás és a társadalmi osztálykülönbségek.

Képgaléria:

Jodie Foster
Sharlto Copley
Elysium - Matt Damon
Elysium - Zárt világ
Szereplők:
Matt Damon, Sharlto Copley, Jodie Foster, Alice Braga, Wagner Moura és William Fichtner, Michael Shanks, Diego Luna, Talisa Soto
Rendező: Neill Blomkamp
Forgatókönyv: Neill Blomkamp
Producer: Simon Kinberg
Operatőr: Trent Opaloch
Jelmeztervező: April Ferry
Vágó: Julian Clarke
Zene: Ryan Amon
Gyártó: QED International, Media Rights Capital, TriStar Pictures

IMDb
Hivatalos weboldal

Elysium - Zárt világ (Poszter)
Hazai Mozipremier: 2013. augusztus 15.

Elysium - Zárt világ - magyar szinkronos előzetes: