Thriller: A bűn éjszakájaMozifilmek
A bűn éjszakája (The Purge)
2022-re, az Egyesült Államok "újjászületett nemzetté" vált. Azért, hogy alacsony legyen bűnözési és a munkanélküliségi >>>

A bűn éjszakája

The Purge

amerikai film (2013)
horror, thriller

2022-re, az Egyesült Államok "újjászületett nemzetté" vált. Azért, hogy alacsony legyen bűnözési és a munkanélküliségi ráta, a kormány jóváhagyott egy 12 órás időszakot minden évben - az úgynevezett "A tisztogatás" - amikor bármilyen bűncselekmény, a gyilkolást is beleértve legális. A rendőrség nem lép közbe, a jogi és a sürgősségi szolgáltatásokat felfüggesztik. Ez az egyetlen éjszaka, amikor a társadalom saját magát szabályozhatja, büntetés nélkül.
James Sandin (Ethan Hawke) biztonsági fejlesztő, támogatja a kormány rendeletét, hisz búsás tőkét kovácsol belőle. Amikor elszabadul az erőszak és a járványos bűnözés, a becsületes polgárok, a biztonsági rendszerrel erődített otthonaikba vonulnak vissza, onnan hallgatják, mi folyik az utcákon. Így tesz James és felesége Mary Sandin (Lena Headey) valamint két gyermeke Zoey (Adelaide Kane) és Charlie (Max Burkholder) is. Amikor azonban fia megsajnál és beenged egy idegen üldözöttet (Edwin Hodge), olyan következményei lesznek, melyek az egész család életét veszélybe sodorják. Túl kell élniük az éjszakát anélkül, hogy olyan szörnyetegekké változnának, mint akik elől elrejtőztek.

Jason Blum a Paranormal Activity, Sinister producere és James DeMonaco rendező horror-thrillerje, egy család sorsát követi nyomon az éjszaka folyamán, akikről kiderül, meddig képesek elmenni, hogy megvédjék magukat, amikor az erőszakos külvilág betör az otthonukba.

Kapcsolódó cikkek:
A megtisztulás éjszakája: Anarchia (The Purge: Anarchy, 2014)

Képgaléria:

James Sandin (Ethan Hawke)
Lena Headey, Ethan Hawke
The Purge
Zoey (Adelaide Kane)
A bűn éjszakája
Rhys Wakefield
A bűn éjszakája (Ethan Hawke)
A bűn éjszakája (The Purge)
Szereplők:
Ethan Hawke, Lena Headey, Max Burkholder, Adelaide Kane, Edwin Hodge, Rhys Wakefield, Tony Oller, Arija Bareikis, Tom Yi
Rendező: James DeMonaco
Forgatókönyv: James DeMonaco
Producer: Michael Bay, Jason Blum, Andrew Form, Bradley Fuller
Operatőr: Jacques Jouffret
Vágó: Peter Gvozdas
Zene: Nathan Whitehead
Gyártó: Blumhouse Productions, Platinum Dunes, Universal Pictures
Forgalmazó: UIP-Duna Film
Hossz: 85 perc

IMDb
Hivatalos weboldal

A bűn éjszakája (The Purge) - Poszter
Hazai Mozipremier: 2013. szeptember 5.

A bűn éjszakája (The Purge) - Trailer, filmelőzetes:  • Ehhez a cikkhez: A bűn éjszakája jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmekMozipremierek