Játékfilm: Köszönöm, jólMozifilmek
Köszönöm, jól (Ďakujem, dobre)
Az egész estés nagyjátékfilm valójában három történet, melyet a magánszférába is behatoló, az emberi kapcsolatokat >>>

Köszönöm, jól

Ďakujem, dobre / Fine, Thanks

szlovák, magyar film (2013)
játékfilm

Az egész estés nagyjátékfilm valójában három történet, melyet a magánszférába is behatoló, az emberi kapcsolatokat próbára tevő gazdasági válság foglalja keretbe.
Az első történetben egy vidéki politikust és vállalkozót, Miroslavot ismerhetjük meg, aki igencsak sajátos módon rendezi a felmerülő problémákat, legyen szó a vállalatáról, az öccséről, vagy a bánatát alkoholba fojtó feleségéről. A második történet egy nyugdíjasról, Béláról szól, aki váratlanul megözvegyül, és nehezen viseli a magányt, amelyet minden reménye ellenére még a gyerekei, Attila és Marika sem tudnak enyhíteni. A harmadik történetben Béla fia, Attila elsősorban munkahelye elvesztésétől retteg, miközben családi élete is szétesőben van. A film az egyes figurákat empátiával láttatja, gondjaikat emberközelbe hozza, a feltárt problémák szívbemarkolóan ismerősek - egy olyan világról adnak látleletet, amelyben a morál kiveszőfélben van, a remények viszont tovább élnek.

A szlovákiai magyar rendező, Prikler Mátyás nagyjátékfilmje, elsősorban az emberi kapcsolatokról szól. Mindennapi világunkat, szenvedéseinket, útkereséseinket mutatja be egyszerű realizmussal, néha kegyetlenül, szereplőit a szlovák-magyar együttélés közegébe helyezve. A rendező, azt vallja, hogy ez a két nemzet hasonlít egymásra, közösek a történelmi, kulturális, vallási értékeink. S ahogyan a mindennapi életben, úgy a filmben is tényszerűen jelenik meg a kétnyelvűség.

A film a 2013-as Titanic Filmfesztiválon a versenyprogramban szerepelt.

Képgaléria:

Dakujem, dobre
Köszönöm, jól
Fine, Thanks
Prikler Mátyás: Köszönöm, jól
Szereplők:
Mokos Attila, Miroslav Krobot, Várady Béla, Vladimír Obąil, Zuzana Mauréry, Jana Oµhová, Olasz István, Daniela Pribullová, Csekes Ábel
Rendező: Prikler Mátyás
Forgatókönyv: Marek Lescák, Prikler Mátyás
Producer: Prikler Mátyás
Operatőr: Peter Balcar, Milan Balog
Vágó: Maroą ©lapeta, Cséplő Zsuzsa
Zene: Duąan Kozák
Forgalmazó: Cirko Film
Hossz: 133 perc

Hivatalos honlap

Köszönöm, jól (Ďakujem, dobre)
Hazai Mozipremier: 2013. szeptember 12.

Köszönöm, jól (Ďakujem, dobre/ Fine Thanks) - Trailer, filmelőzetes:  • Ehhez a cikkhez: Köszönöm, jól jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmekMozipremierek