Animációs: PulykalandMozifilmek
Pulykaland (Free Birds)
Közeleg a Hálaadás, ami a pulykák számára gyászos nap, hisz egész évben azért hízlalják őket, hogy ilyenkor megegyék. >>>

Pulykaland

Free Birds

amerikai film (2013)
animációs, vígjáték

Közeleg a Hálaadás, ami a pulykák számára gyászos nap, hisz egész évben azért hízlalják őket, hogy ilyenkor megegyék. Az amerikai elnök, hagyományához híven, idén is megkegyelmez egy pulykának. A szerencsés kiválasztott Reggie (Owen Wilson), ezek után élvezi kényelmes életét új otthonában, az elnöki rezidencián. Itt talál rá Jake (Woody Harrelson) aki az egyetlen tagja, egyben elnöke a Pulyka Felszabadítási Frontnak, és elkötelezetten tiltakozik a pulykavacsora ellen. Jake meggyőzi Reggie-t, hogy álljanak össze és szerezzék meg a titkos időgépet a kormányzati laborból, mellyel visszautaznak az időben, egészen 1621-be. Nemes küldetésük célja pedig nem más: megváltoztatni a történelmet, hogy ne a pulyka legyen a hagyományos hálaadás-vacsorák fő fogása. Vajon mi lesz az ünnepi menü, ha elfutja őket a pulykaméreg...?

Jimmy Hayward, a Horton készítője egy újabb állati animációs filmmel szórakoztatja a kicsiket, és nagyokat decemberben. Az angol nyelvű verzióban Woody Harrelson, Owen Wilson és Amy Poehler hangján szólalnak meg a pulykák, itthon pedig Stohl András, Nagy Ervin, Nemes Takács Kata lesznek a szinkronhangok.

Érdekességek:
-A pulyka volt az 1621-ben az Újvilágba érkező telepesek első vadászzsákmányainak egyike, s a hagyomány szerint az első hálaadásnapi vacsorára sült pulykát készítettek. Az Amerikai Egyesült Államokban ezért elképzelhetetlen ma is egy hálaadásnapi vacsora a hagyományos sült pulyka nélkül. Olyannyira egybeforrt az ünneppel, hogy a hálaadást néha „pulyka napnak” (Turkey Day, T-Day) is nevezik.
- Valóban minden évben, hálaadáskor egy pulyka „kegyelmet kap” az elnöktől.

Képgaléria:

Reggie és Jake
Reggie (Owen Wilson) Reggie és Jenny
Pulykaland (Free Birds)
Karácsonyi pulykaland
Pulykaland (Free Birds) Jenny (Amy Poehler)
Free Birds movie
Pizza és telenovella...kell ennél több?
Reggie és Jake
Reggie, Jenny és Jake
Pulykaland - animációs
Szereplők / Hangok:
Woody Harrelson (Jake), Owen Wilson (Reggie), George Takei (S.T.E.V.E.), Amy Poehler (Jenny), Keith David, Colm Meaney, Dan Fogler
Rendező: Jimmy Hayward
Forgatókönyv: Jimmy Hayward, Scott Mosier, David I. Stern, John J. Strauss
Producer: Craig Mazin, Scott Mosier
Vágó: John Venzon
Zene: Dominic Lewis
Gyártó: Reel FX Creative Studios, Relativity Media
Forgalmazó: Big Bang Media

IMDb
Hivatalos weboldal

Pulykaland (Free Birds) - poszter
Hazai Mozipremier: 2013. december 26.

Pulykaland (Free Birds) - szinkronos előzetes:  • Ehhez a cikkhez: Pulykaland jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek