Dokumentumfilm: Dolma lányaiMozifilmek
Dolma lányai (Daughters of Dolma)
A Dolma lányai, a nepáli buddhista szerzetesnők három generációjának mindennapjait meséli el és olyan témákban keres >>>

Dolma lányai

Daughters of Dolma

angol, nepáli, magyar dokumentumfilm (2012)

A Dolma Tara, egy női buddhista istenség tibeti neve, jelentése, ő, a megmentő. Dolmát minden Buddha anyjaként tartják számon.

A Dolma lányai egy egészen rendkívüli utazásra invitál Nepálba, ahol a tibeti buddhizmust a szerzetesnők szemén keresztül ismerhetjük meg. Nepál szívében él egy elkülönült női közösség, akik egyedülálló életformát választottak. Egy ősi tradíció köti össze őket, amely számtalan generációt áthidal. Fejüket borotválják, vörös ruhát hordanak és a szerzetesi fogadalomnak szentelték életüket. A film olyan nők életét mutatja be, akik a régi hagyományok és a mai modern világ kereszteződésében élnek Katmanduban. Különböző a hátterük, de ugyanazért a célért küzdenek. Női szerzetesekről kevés szó esik, pedig ahogy a Katmandu Völgyben forgatott dokumentumfilmből kiderül, a szerzetesi életet választó nők a buddhista spiritualitás, szenvedélyesség és kedvesség megtartása mellett igazi individualisták, akik az önművelés mellett nyitottak a technikai újdonságokra és a külvilág eseményeire is.

A Dolma lányai, a nepáli buddhista szerzetesnők három generációjának mindennapjait meséli el és olyan témákban keres válaszokat, mint a modernizmus, az életkor, a spiritualitás és a nemek különbségének kérdése. Az angol-nepáli-magyar koprodukció író-rendezője, Miklós Ádám filmes tanulmányait Skócia legrégebbi egyetemén, a University of St Andrews-on folytatta.

Képgaléria:
Rendező: Miklós Ádám
Forgatókönyv: Miklós Ádám, Alex Co
Producer: Alex Co
Társproducerek: Száki Adrián, Szekeres Dénes, Szekeres Péter, Ferenczy Gábor, Tóth András
Vágó: Miklós Ádám
Zene: Robin Buitendjik
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 70 perc

Hivatalos weboldal

Dolma lányai (Daughters of Dolma) - Poszter
Hazai Mozipremier: 2013. november 21.

Dolma lányai (Daughters Of Dolma) - hivatalos előzetes:  • Ehhez a cikkhez: Dolma lányai jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek