Krimi: Redemption StreetMozifilmek
Redemption Street
Egy helyettes államügyész, a balkáni háborúk alatt tevékenykedő militáns szervezet után nyomoz, akik több brutális mészárlásért felelősek. >>>

Redemption Street

Ustanicka ulica

szerb film (2012)
krimi, dráma, thriller

A balkáni háborúnak már évek óta vége, de még mindig folyik a bűnösök keresése. Dusan (Gordan Kicic) egy fiatal helyettes államügyész, foglalkozik a háborús ügyekkel Szerbiában, amikor megbízzák egy fontos feladattal, egy militáns csoport után kell nyomoznia. Dusan rájön, hogy a csoport a "First Pioneer" szervezet egyik ága, akik az 1990-es években, a balkáni háború idején Horvátországban, Boszniában, Koszovóban működtek a harctereken, és több brutális mészárlásért felelősek, majd a háború lezárultával nyom nélkül eltűntek. A tehetséges, de tapasztalatlan államügyész, meglátja az ügyben a lehetőséget, hogy bizonyítson nem csak önmagának és főnökének, hanem híres, de már visszavonult jogászprofesszor édesapjának is. A legfőbb ügyész (Rade Serbedzija) rendelkezésére bocsájt mindent, ami nyomozáshoz kell: akták, titkos fotók, autó és egy üres, eldugott lakás Belgrádban, ahol dolgozhat. Dusan hamar ráébred, hogy az ügy sokkal több, mint egy egyszerű eset, amikor rábukkan a halál osztag egyetlen élő tagjára Micun-ra, aki azóta bujkál a múltja elől és próbál csendesen, meghúzódva élni. Találkozásuk azonban megváltoztatja mindkettőjük életét. Kitartó nyomozása során, az eset mélyebb és sötétebb múltat tár fel, mint amit várt. Naivságát megrázza a közelmúlt nyers borzalmai, a túl sok halott és ahogy egyre mélyebbre ás, akaratlanul is veszélynek teszi ki magát és családját.

A főszerepet Gordan Kicic alakítja, aki egyben a forgatókönyvírója és producere, Miroslav Terzic rendező filmjének. A balkáni háborúk sötét múltja, drámája már eddig is gazdag anyagot nyújtott a filmalkotóknak, legutóbb Angelina Jolie: A vér és méz földjén (In the Land of Blood and Honey, 2011) és Aida Begic: Szarajevó gyermekei (Djeca/Children of Sarajevo, 2012) filmjének. Az alkotók okosan felismerték, hogy a közelmúlt történelmi traumáit, annak eltemetett titkait, és sötét szövetségeit, filmes szempontból jól lehet alkalmazni bűnügyi krimi formában. Természetesen a film nem nélkülözi a műfaji kliséket: felsőbb helyekről jövő korrupció, családi feszültségek, amikor az ügy túl személyessé válik, újonc ügyész, aki túllépi hatáskörét, az ideges, lojális főnök, de ennek ellenére a Redemption Street jól kidolgozott krimi-thriller, valódi, nyers emberi tragédiával megalapozva.

Képgaléria:


Redemption Street (Gordan Kicic)
Redemption Street (Gordan Kicic)
Miroslav Terzic: Redemption Street
Gordan Kicic és Rade Serbedzija
Redemption Street
Redemption Street
Gordan Kicic
Redemption Street
Szereplők:
Gordan Kicic, Rade Serbedzija, Uliks Fehmiu, Jelena Djokic, Milica Mihajlovic, Petar Bozovic, Bojan Zirovic
Rendező: Miroslav Terzic
Forgatókönyv: Gordan Kicic, Djordje Milosavljevic, Nikola Pejakovic, Filip Svarm
Producer: Gordan Kicic
Operatőr: Miladin Colakovic
Vágó: Dejan Urosevic
Gyártó stúdió: FilmKombajn, Pakt Media
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 97 perc

Redemption Street - IMDb
Ustanicka Ulica - Hivatalos weboldal

Redemption Street - poszter
Hazai Mozipremier: 2013. december 12.

Redemption Street (Ustanicka ulica) előzetes:  • Ehhez a cikkhez: Redemption Street jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek