Fantasy: NoéMozifilmek
Noé (Noah)
Isten nagy feladattal bízza meg Noét, az egyetlen jó és becsületes embert, az apokaliptikus özönvíz érkezése előtt...
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Noé

Noah

amerikai film (2014)
dráma, kaland, fantasy

"Noé életének hatszázadik esztendejében, a második hónapban, e hónap tizenhetedik napján, felfakadának ezen a napon a nagy mélység minden forrásai, és az ég csatornái megnyilatkozának."
(Mózes első könyve / Teremtés könyve, 7. rész 11.)

Isten látva az emberek gonoszságát, szomorú volt azért hogy isteni képmása ilyenné vált és úgy döntött, hogy megtisztítja a Földet a gonosz emberiségtől. Az emberek közül csak Noé (Russell Crowe) marad meg tisztának, akit látomások gyötörnek a világ végéről, csak ő hallja egyedül Isten szavát...Megpróbálja elmondani a többi embernek, hogy hagyjanak fel a gonoszsággal és forduljanak Istenhez, mielőtt még túl késő lenne, de senki sem hallgat figyelmeztetésére. Az isteni jelre, Noé és családja nekilát bárkát építeni, hogy megmenekítse családját és a föld összes állatfajából egy-egy párt az eljövendő, biztos pusztulástól.

Darren Aronofsky (Fekete hattyú) nagy költségvetésű filmje Noé bibliai történetéről, amely teljesen új megvilágításba helyezi a mindenki által ismert vallási apokalipszist. Epikus feldolgozása, már most nagy visszhangot keltett, és megosztó véleményeket váltott ki. A támadásokra reagálva, a Paramount Stúdió elnöke elmondta, Aronofsky tudatosan törekedett bizonyos mértékű függetlenségre, sosem szándékozott szóról-szóra megfilmesíteni az eredeti, Noé bárkája történetet, inkább egyfajta környezetvédelmi apokalipszisről szól. A címszerepben Russell Crowe alakítja az emberiség megmentőjét, további szerepekben: Jennifer Connelly, Sir Anthony Hopkins, Douglas Booth, Logan Lerman, Emma Watson, Ray Winstone és Kevin Durand lesz látható.

Képgaléria:

Noé (Noah)
Noé bárkája
Noé (Noah) - Russell Crowe
Noé (Noah) - Ray Winstone
Szereplők:
Russell Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins, Douglas Booth, Logan Lerman, Emma Watson, Ray Winstone, Kevin Durand, Sami Gayle, Mark Margolis, Marton Csokas
Rendező: Darren Aronofsky
Forgatókönyv: Darren Aronofsky, Ari Handel
Producer: Darren Aronofsky, Scott Franklin, Arnon Milchan, Mary Parent
Operatőr: Matthew Libatique
Jelmez, kosztüm: Michael Wilkinson
Vágó: Andrew Weisblum
Zene: Clint Mansell
Gyártó stúdió: Paramount Pictures, Regency Enterprises, Protozoa Pictures
Forgalmazó: UIP-Duna Film
Korhatár: 12
Hossz: 138 perc

Noah - IMDb
Hivatalos magyar weboldal

Noé (Noah) - poszter
Hazai Mozipremier: 2014. március 27.

Noé (Noah) - szinkronos előzetes:Noé (Noah) - hivatalos előzetes, trailer:Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek