Dráma: Az ártatlanság virágaiMozifilmek
Az ártatlanság virágai (In Bloom / Grzeli nateli dgeebi)
Eka (Lika Babluani) és Natia (Mariam Bokeria) ártatlan gyermekkorának vége, miközben polgárháború és a Szovjetunió összeomlása zajlik.
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Az ártatlanság virágai

Grzeli nateli dgeebi / In Bloom

grúz, német, francia film (2013)
dráma

Két 14 éves barátnő, Eka (Lika Babluani) és Natia (Mariam Bokeria) egy omladozó lakótelepen élnek Grúzia fővárosában Tbilisziben 1992-ben. A háttérben érezhető a polgárháború súlytotta bizonytalan időszak, melyet a Szovjetunió összeomlása okoz. A két fiatal, mint minden serdülőkori iskolás, a fiúkkal és a pletykákkal vannak elfoglalva, dacolnak a régimódi szokásokkal, ugyanakkor menekülnének viharos családi életükből. Egyiknek sincs megfelelő apafigurája, Eka édesanyjával él, miközben apja a börtönben sínylődik, Natia apja pedig alkoholista és egész nap terrorizálja a családot. A jóképű Lado (Data Zakareishvili) és a helyi huligán Kote (Zurab Gogaladze) verseng a Natia kegyeiért. Amikor Lado úgy dönt, hogy munkát keres Moszkvában, ad Natianak egy revolvert az önvédelemre. Natia viszont Eka-nak adja, hogy megvédhesse magát, mivel a faragatlan Kopla (Giorgi Aladashvili) állandóan zaklatja. Ártatlan gyermekkoruknak vége, mindennapi életükben a káosz, a bizonytalanság és a félelem uralkodik, hogy mit hozhat a jövő.

Nana Ekvtimishvili első nagyjátékfilmje (Simon Groß társrendezővel) a grúz mozi eltemetett hagyományait kelti életre. Az új generációs rendezőt, saját gyerekkori emléke ihlette az 1990-es évekből. A thriller elemekkel finoman átszőtt dráma középpontjában, két 14 éves lány barátsága áll akik dacolnak a régimódi hagyományokkal, végzetes viszályok és családi súrlódások a poszt-szovjet Grúziában. A film premierje a 63. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt, ahol megnyerte a CICAE Díjat, valamint bejegyzést kapott a 86. Oscar-díj legjobb idegen nyelvű film kategóriába, de végül nem jelölték.

Képgaléria:

Az ártatlanság virágai (Mariam Bokeria, Lika Babluani)
Az ártatlanság virágai (In Bloom / Grzeli nateli dgeebi)
Az ártatlanság virágai (Mariam Bokeria)
Az ártatlanság virágai (Lika Babluani)
Szereplők:
Lika Babluani, Mariam Bokeria, Zurab Gogaladze, Data Zakareishvili, Ana Nijaradze, Maiko Ninua, Tamar Bukhnikashvili, Temiko Chichinadze, Giorgi Aladashvili
Rendező: Nana Ekvtimishvili, Simon Groß
Forgatókönyv: Nana Ekvtimishvili
Producer: Simon Gross, Marc Wächter
Operatőr: Oleg Mutu
Vágó: Stefan Stabenow
Gyártó stúdió: Indiz Film, Polare Film, Arizona Films
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Korhatár: 12
Hossz: 102 perc

In Bloom - IMDb

Az ártatlanság virágai (In Bloom / Grzeli nateli dgeebi) - poszter
Hazai Mozipremier: 2014. március 6.

Az ártatlanság virágai (Grzeli nateli dgeebi / In Bloom) - angol feliratos előzetes:Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek