Sci-fi: A beavatottMozifilmek
A beavatott (Divergent)
A nem túl távoli jövőben, a társadalom öt csoportra tagolódik, különböző erények szerint. Beatrice Priornak el kell döntenie, hová tartozik.
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

A beavatott

Divergent

amerikai film (2014)
akció, kaland, romantikus, sci-fi

Egyetlen döntés alapján megtudhatod, kik az igazi barátaid. Egyetlen döntés meghatározhatja az értékrendedet. Egyetlen döntés örökre megmutathatja, kihez és mihez vagy hűséges. Egyetlen döntés, amelytől megváltozol.

A disztópikus jövőben, Beatrice Prior (Shailene Woodley) Chicagoban él, ahol a társadalom öt csoportra tagolódik, melynek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Az év egy bizonyos napján a 16 éveseknek el kell dönteniük, hova akarnak tarozni: a Bátrakhoz, az Őszintékhez, az Önfeláldozókhoz, a Barátságosakhoz, vagy a Műveltekhez. A társadalom csak akkor maradhat fennt, ha mindenki a megfelelő csoportba kerül. Egyetlen döntés, amely örökre megváltoztathatja sorsukat.
Beatrice a vizsga során szembesül különleges képességével: egyik csoportba sem illik, az Elfajzottak közé tartozik, akik a vezetők szerint bomlasztják a rendszert. Egy szabályok uralta világban azonban ez a legveszélyesebb dolog, ami egy fiatallal történhet: ha kitudódik, az egyet jelent a halállal. Csatlakozik a Bátrak csopotjához, ahol több hetes fizikai és mentális beavatása során számos félelmével, gyengeségével kell szembesülnie a fiatal lánynak, miközben titkolnia kell valódi kilétét. Amikor azonban rájön, hogy az Elfajzottakat végleg ki akarják iktatni, olyan tettre szánja el magát, amely mindenki számára meglepetést okoz.

A filmet Neil Burger rendezte, Veronica Roth azonos című, világsikerű regénye alapján, Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Miles Teller és Ashley Judd főszereplésével.

Kapcsolódó filmek:
A lázadó (Insurgent)

Képgaléria:
A beavatott (Divergent)
A beavatott (Divergent) - Kate Winslet
A beavatott (Shailene Woodley, Theo James)
A beavatott (Theo James, Shailene Woodley)
Szereplők:
Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet, Miles Teller, Ashley Judd, Jai Courtney, Ansel Elgort, Ray Stevenson, Maggie Q, Tony Goldwyn
Rendező: Neil Burger
Író: Veronica Roth
Forgatókönyv: Evan Daugherty, Vanessa Taylor
Producer: Lucy Fisher, Pouya Shabazian, Douglas Wick
Operatőr: Alwin H. Küchler
Jelmez, kosztüm: Carlo Poggioli
Látványtervező: Andy Nicholson
Vágó: Richard Francis-Bruce
Zene: Junkie XL
Gyártó stúdió: Red Wagon Entertainment
Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
Korhatár: 12
Hossz: 139 perc

Divergent - IMDb
Hivatalos weboldal

A beavatott (Divergent) - poszter
Hazai Mozipremier: 2014. március 20.

A beavatott (Divergent) - trailer, hivatalos előzetes:


Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Heti mozipremierekMozifilmekMozipremierek