Magyar film: Fehér IstenMozifilmek
Fehér Isten (White God)
Hű barátaink voltak, ellenséggé tettük őket. A kutyák végül fellázadva, a felsőbbrendű ember ellen indulnak és elözönlik Budapest utcáit.
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Fehér Isten

White God

magyar, német, svéd film (2014)
dráma, thriller

A legrégebbi szövetségek is felbomolhatnak. A hosszú békét is követheti háború. Az ember legjobb barátja a kutya: de ha rosszul bánik vele, a hű társ a gazdája ellen fordulhat. És mert erősebb, gyorsabb, vadabb nála, nagyon veszélyes ellenfél válhat belőle. Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel (Zsótér Sándor) viszont nem akar súlyos ebadót fizetni átmenetileg nála lakó lánya kedvencéért, Hágenért. A kislány hiába tiltakozik, kidobja a kutyát. Míg Lili (Psotta Zsófia) egyre kétségbeesettebben keresi az állatot, az egyre borzasztóbb helyekre sodródik. Egy kóbor falka tagja lesz, harci kutyává képezik ki, viadalokon fogadnak rá, majd a sintérek fogják el. Amikor az egyre dühösebb négylábúnak sikerül kiszabadulnia a rács mögül, társai követik, és elözönlik Budapest utcáit. Aki valaha ártott nekik, meglakol. De a régi gazdi nem adja fel. Ő szembe akar nézni egykori barátjával, még akkor is, ha az addigra félelmetes, pusztító fenevad lett.

Mundruczó Kornél hatodik nagyjátékfilmje egy kislány és egy kutya barátságának történetét meséli el egy olyan disztópikus világban, ahol a származás sorsdöntő kérdéssé válik. Filmjét meghívták a 67. Cannes-i Filmfesztiválra, ahol elnyerte „Un Certain Regard” ("Egy bizonyos nézőpont") szekciójának fődíját. A forgatás különlegessége volt, a 280 kutya szereplése, irányítása, amely világviszonylatban is kivételes. A négylábúak kiképzésén Teresa Miller híres, amerikai kutyatréner (Rex felügyelő, Kutyám Jerry Lee) és Halász Árpád magyar állatidomár dolgozott közösen.

Képgaléria:
Mundruczó Kornél: Fehér isten
Fehér isten (Psotta Zsófia) Fehér isten - magyar film
Fehér isten (White God)
Szereplők:
Psotta Zsófia, Zsótér Sándor, Monori Lili, Thuróczy Szabolcs, Gálffi László, Nagy Ervin, Mundruczó Kornél, Ascher Károly, Horváth Lili
Rendező: Mundruczó Kornél
Forgatókönyv: Wéber Kata, Mundruczó Kornél, Petrányi Viktória
Producer: Petrányi Viktória, Gyárfás Eszter
Operatőr: Rév Marcell
Vágó: Jancsó Dávid
Zene: Asher Goldschmidt
Gyártó stúdió: Proton Cinema, Pola Pandora Filmproduktions, Filmpartners
Forgalmazó: InterCom
Korhatár: 16
Hossz: 120 perc

Fehér isten - IMDb

Fehér Isten (White God) - poszter
Hazai Mozipremier: 2014. június 12.

Fehér Isten (White God) - előzetes:


Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Fehér Isten jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 4 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Mozifilmek