Filmek - mozi-dvd.hu

Fehér zaj

Dátum: 2005. április 21. csütörtök, 09:40
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Thriller
Az Elektronikus Hang Jelenség (Electronic Voice Phenomenon, EVP) az a folyamat, aminek révén a halottak, hang és kép >>>
Fehér zaj
White Noise
amerikai, angol, kanadai film 2005
thriller

Az Elektronikus Hang Jelenség (Electronic Voice Phenomenon, EVP) az a folyamat, aminek révén a halottak, hang és kép útján kommunikálnak az élőkkel, a modern elektronikus eszközök statikus és fehér zaján keresztül. Szerény becslések szerint is csaknem hét milliárd audio- és videófelvevő készülék működik az otthonokban szerte a világon és ezek mindegyike portálnak minősül e folyamatban. Az ily módon érkezett „üzenetek”, arra késztetnek minket, hogy az életre és halálra vonatkozó alapvető fogalmainkat is megkérdőjelezzük. Ezek a paranormális jelenségek úgy tűnik, igazolják azt, amibe a legtöbben beleborzongunk: a halottak képesek kommunikálni velünk.

Imádott felesége hirtelen és titokzatos haláláig Jonathan Rivers (Michael Keaton) építész racionális embernek tartotta magát, olyannak, aki nem egykönnyen adott volna hitelt bármilyen teóriának, amely a halottakkal való kommunikáció lehetőségét állította. Most azonban egy idegen, Raymond Price (Ian McNneice) lép be az életébe, azt állítva, hogy az EVP jelenség révén hallotta Jonathan felesége, Anna (Chandra West) hangját.
Fájdalommal és gyásszal teli szívvel, de legalább annyira a kíváncsiságtól hajtva, Jonathan hamarosan Raymond állításainak hatása alá kerül, és hagyja magát meggyőzni. Az állításokat az Anna hangjáról készült felvételek támasztják alá, továbbá Sarah Tate (Deborah Kara Unger) vallomása is, aki maga is kapcsolatot talált elhunyt vőlegényével az EVP révén.
Aztán, az elképzelhetetlen bekövetkezik: Anna közvetlen kapcsolatot létesít Jonathannal, aki maga is sikerrel rögzíti Anna hangját és képét. Anna üzenete arról szól, hogy Jonathan mentse meg Anna gyilkosának, egy brutális pszichopatának a jövőbéli áldozatait.

De a halott asszony üzenetei gyakran homályosak, nehéz megfejteni őket. És Jonathan, egyre megszállottabb rabjaként a rögeszmének, hogy elérje Annát, nem veszi észre a fenyegető veszély jeleit...
Szereplők:
Michael Keaton
Deborah Unger
Ian McNeice
Chandra West
Colin Chapin
Anastasia Corbett
Mike Dopud
Aaron Douglas
Miranda Frigon
Rendező: Geoffrey Sax
Forgatókönyv: Niall Johnson
Operatőr: Chris Seager
Vágó: Nick Arthurs
Zene: Claude Foisy
Gyártó stúdió: Universal Pictures
Forgalmazza: SPI International
Hivatalos honlap
Hossz: 101 perc
Típus: feliratos

Mozipremier: 2005 Április 14.