Filmek - mozi-dvd.hu

Repülő tőrök klánja

Dátum: 2005. április 21. csütörtök, 11:22
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Akció
Kína, i.sz. 859. A Tang dinasztia hanyatlásnak indult, a korrupt kormány ellen mindenütt lázadás tört ki. A legnagyobb és >>>
Repülő tőrök klánja
Shi mian mai fu - House of Flying Daggers
kínai, hong-kongi film 2004
akció, kaland, romantikus

Kína, i.sz. 859. A Tang dinasztia hanyatlásnak indult, a korrupt kormány ellen mindenütt lázadás tört ki. A legnagyobb és legtekintélyesebb mozgalom egy titkos szövetség, a Repülő Tőrök Klánja, melynek célja a kormány és a hozzá nem értő uralkodó elleni szervezkedésen kívül a társadalmi egyenlőtlenségek megszűntetése.
A szövetség hamar népszerűvé válik, és bár a kormánynak sikerül megölnie a vezérüket, egy új, titokzatos vezető fellépésével a Klán még inkább megerősödik. A kormány két kapitánya, Leo és Jin kapja a megbízást, hogy az új vezért elfogja.
Leo kapitány arra a következtetésre jut, hogy Mei -a helyi Peony Pavilion gyönyörű vak táncosa -nagy valószínűséggel a régi vezér lánya. Tőrbe csalják, és kínzással próbálják vallomásra kényszeríteni.
Miután Meiből nem sikerül vallomást kicsikarni, a két kapitány cselhez folyamodik: Jin kapitány magányos harcosnak adja ki magát, és hősiesen kiszabadítja a lányt, ezzel elnyeri feltétel nélküli bizalmát. Együtt indulnak a lázadók tábora felé, a hosszú út során azonban Jin és Mei akaratuk ellenére egymásba szeretnek...

A film rendezője Yimou Zhang, akitől legutóbb a nemzetközi sikerű Hőst láthattuk, női főszereplője pedig Ziyi Zhang (Tigris és sárkány, Zu legendája, Csúcsformában 2., Hős, 2046).
Szereplők:
Takeshi Kaneshiro
Andy Lau
Ziyi Zhang
Dandan Song
Rendező: Yimou Zhang
Forgatókönyv: Feng Li, Bin Wang,
Yimou Zhang
Operatőr: Xiaoding Zhao
Vágó: Long Cheng
Zene: Shigeru Umebayashi
Gyártó stúdió:
Sony Pictures Classics
Forgalmazza: Intersonic
Hossz: 119 perc
Típus: feliratos

Mozipremier: 2005 Április 21.