Filmek - mozi-dvd.hu

Hős6os

Dátum: 2014. szeptember 24. szerda, 12:45
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Animációs
Hős6os (Big Hero 6)
Amikor a zseniális Hiro Hamada egy veszélyes összeesküvésre bukkan, minden barátjára és a legagyafúrtabb robotjára is szüksége lesz, hogy megmentsék városukat.

Hős6os mozipremier

Big Hero 6

amerikai film (2014)
animációs, akció, kaland, vígjáték
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A fiatal robotikazseni Hiro Hamada és felfújható robot barátja Baymax egy veszedelmes összeesküvésre bukkannak, amely San Fransokyo gigantikus városát fenyegeti. Hogy fényt derítsenek a rejtélyes szervezkedés hátterére, segítségükre lesz az adrenalin-kalandok megszállottja Go Go Tamago, a mindig rendkívül precíz Wasabi No-Ginger, a kémiazseni Honey Lemon és Fred, a rajongó. Hiro modern, high-tech kütyükkel felszerelet hősöket farag a csapatból, hogy szembeszálljanak a gonosz ellenséggel és megmentsék a várost.

A Walt Disney Pictures új animációs filmje, a Rontó Ralph és a Jégvarázs alkotóitól, a Marvel Big Hero 6 című, 1998-ban megjelent hatrészes képregény-sorozata alapján készült, amelyet Duncan Rouleau és Steven T. Seagle álmodott meg a japán aminék hatására. A kitalált metropolisz neve is ebből adódott, San Fransokyo (azaz San Francisco és Tokió).
Hős6os (Big Hero 6)
Hős6os (Big Hero 6) magyar poszter
Szereplők/Hangok: Ryan Potter (Hiro Hamada), Scott Adsit (Baymax), Genesis Rodriguez (Honey Lemon), Jamie Chung (Go Go Tomago), Damon Wayans Jr. (Wasabi), T.J. Miller (Fred), Alan Tudyk, James Cromwell, Maya Rudolph, Daniel Henney, Charles Adler Rendező: Don Hall, Chris Williams
Író: Duncan Rouleau, Steven T. Seagle
Forgatókönyv: Don Hall, Jordan Roberts
Zene: Henry Jackman
Látványtervező: Paul A. Felix
Producer: Roy Conli
Stúdió: Walt Disney Animation Studios, Walt Disney Pictures
Forgalmazó: Fórum Hungary
Hossz: 102 perc
Korhatár: 6 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb Hivatalos honlap
Mozipremier: 2015. január 8.

Hős6os (Big Hero 6) díjak és jelölések:

Golden Globe-díj (2015) - Legjobb animációs film jelölés
Oscar-díj (2015) - Legjobb animációs film jelölés