Filmek - mozi-dvd.hu

Dumapárbaj - Mozifilmben szájkaratéznak a Dumaszínház tagjai!

Dátum: 2014. október 01. szerda, 11:31
Rovat: Filmhírek
Kategória: Filmhír
Dumapárbaj - Mozifilmben szájkaratéznak a Dumaszínház tagjai!
Decemberben kerül a mozikba a Dumapárbaj, az első hazai, egész estés stand up film, Hadházi László, Kiss Ádám valamint Eszenyi Enikő főszereplésével.

Dumapárbaj - Mozifilmben szájkaratéznak a Dumaszínház tagjai!

Decemberben kerül a mozikba a Dumapárbaj, az első hazai, egész estés stand up film, a Dumaszínház két sztárjának Hadházi László, Kiss Ádám valamint Eszenyi Enikő főszereplésével.

A Dumapárbaj megvalósítása két évvel ezelőtt kezdődött. Az ötlet Simon Zoltán a Café Communications kreatív igazgatójának fejéből pattant ki, hogy érdemes lenne a stand up-ról, a műfaj sztárjairól nagyjátékfilmet készíteni. A forgatás augusztus 11-én indult, melyet a Kalandorok és számos reklámfilm készítője, Paczolay Béla rendezett. Café Film produkcióját a Magyar Nemzeti Filmalap is támogatta. Hadházi László ezzel a filmmel debütál színészként a mozikban, mint veterán humorista, aki félti kivívott helyét. Mellette a szintén első filmes Kiss Ádám kapta az ifjú trónkövetelő szerepét, a figurája kedvéért a külsőjét döbbenetesen megváltoztató Eszenyi Enikő pedig a mindent elintéző menedzser bőrébe bújva komédiázza végig a filmet. A stáb már szeptember közepétől dolgozik a vágáson, a tervek szerint decemberben már a mozikban is lesz a kész alkotás és eldöntheted: Te kin nevetsz a végén?
Dumapárbaj forgatás