Mozifilmek
Dumapárbaj
A veterán, nagyágyú humorista (Hadházi László) nagy népszerűségnek örvend, ám egy nap fiatal trónkövetelő (Kiss Ádám) lép a színpadra és bármire képes lesz, hogy megvédje helyét a tehetséges ifjú riválissal szemben.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Dumapárbaj

magyar film (2014)
vígjáték
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Kalmár Tamás (Hadházi László) befutott, negyvenes évei végén járó, kissé elkényelmesedett sztár. Stand-up nagyágyúként járja az országot fellépéseivel, és övé a legismertebb önálló showműsor az egyik kereskedelmi tévén. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben. Egy napon azonban rájön, hogy népszerűsége lassan a múlté, a közönség kedvence egyre inkább a feltörekvő fiatal riválisa Nagy Tóbiás (Kiss Ádám). Tamás ahelyett, hogy szembenézne önmagával, úgy hiszi minden bajának Tóbiás és Vigéc, (Eszenyi Enikő) közös menedzserük az okozója, ezért mindent bevet, hogy a fiatal humorista fölé kerekedjék. Próbálkozásai azonban rendre balul sülnek el, s míg mi nevetünk szerencsétlenkedésein, Tamás egyre nagyobb slamasztikába kerül. Egyre romlik a kapcsolata feleségével és legrégebbi barátjával, a súlyosan beteg Vigéccel. Miközben szeretteitől eltávolodik, szakmailag is lecsúszik, hihetetlen haknikon próbál pénzt keresni. Megrendelik poénjait vidéki diszkókba, szánalmas céges rendezvényekre és még dúsgazdag horgászok is, mert "állítólag a humortól jobban harapnak a halak". Végül egy mindent eldöntő dumapárbajra hívja ki Tóbiást, de a nagy csinnadrattával előkészített médiaesemény Vigéc, a menedzser rosszulléte miatt félbeszakad.
A két rivális humorista Vigéc halálos ágyánál jön rá, hogy a jövőjük nem az ellenségeskedés, hanem a két generáció közös, egymást is ugrató poénegyvelege. A temetés végül igazi fekete komédiába illő megbékéléssé változik, vagyis mégis létrejön a dumapárbaj. Vigéc a túlvilágról hozza össze a két "szájkarate" sztárt.

A Dumapárbaj mozifilm megvalósításának ötlete a Café Communications kreatív igazgatójának, Simon Zoltánnak a fejéből pattant ki, hogy érdemes lenne a stand up-ról, a műfaj sztárjairól nagyjátékfilmet készíteni. Paczolay Béla rendezésében készült, a Magyar Nemzeti Filmalap által is támogatott filmben két rivalizáló humorista, a feltörekvő titán és a kiöregedő showman párharcán keresztül tekinthetünk a stand up világ kulisszái mögé. A Hadházi László, Kiss Ádám és Eszenyi Enikő főszereplésével készülő Dumapárbaj magyar vígjáték decemberben kerül a hazai mozikba. Mellettük olyan hazai színművészek tűnnek fel, mint a tévés műsorvezetőt megformáló Kamarás Iván, a hisztis barátnőt játszó Jordán Adél, az orosz maffiózót alakító Kovács Lajos és a tévé mindenható vezetőjének alakját magára öltő Vajdai Vilmos.
Dumapárbaj (Kiss Ádám, Hadházi László)
Dumapárbaj poszter
Szereplők: Hadházi László, Kiss Ádám, Eszenyi Enikő, Gubík Ági, Jordán Adél, Vajdai Vilmos, Kamarás Iván, Kovács Lajos
Rendező: Paczolay Béla
Forgatókönyv: Sallai Ervin, Lengyel Balázs, Lovas Balázs
Operatőr: Szatmári Péter
Producer: Hutlassa Tamás
Stúdió: Café Film
Hossz: Nincs adat
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb Hivatalos honlap

Mozipremier: 2015. január 15.

Dumapárbaj (2014) hivatalos filmelőzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Dumapárbaj jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Heti mozipremierekMozifilmekMozipremierek