Mozifilmek
Leviatán (Leviathan) 2014
Andrej Zvjagincev rendező Leviatán című filmje egy társadalmi dráma, mely a Bibliai Jób történetét helyezi át, a mai modern Oroszországba, ahol egy férfi a korrupt polgármesterrel küzd, aki megpróbálja elvenni mindenét.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Leviatán

Leviathan

orosz film (2014)
dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
A modern kori Jób története Észak-Oroszországban, egy kis tengerparti városban kezdődik, ahol egy átlagos család Nikolai (Aleksey Serebryakov), felesége Lilya (Elena Lyadova) és tinédzser fia Romka éli egyszerű de kiegyensúlyozott életét. A családot azonban üldözni kezdi a helyi, korrupt polgármester (Roman Madyanov), aki megpróbálja elvenni földjüket, házukat és Nikolai autószerelő műhelyét. Hogy megmentse otthonukat, a családfő régi katonatársához Dmitri Seleznev-hez (Vladimir Vdovichenkov) fordul segítségért, aki mára már nagymenő ügyvédként dolgozik Moszkvában. Miután Dimitri sötét és terhelő dolgokat talál a város vezetőjének múltjában, együtt próbálják felvenni a harcot a polgármesterrel és bérenceivel szemben, azonban ennek hamarosan olyan következményei lesznek, mely veszélyezteti életüket.

A lenyűgöző, 2003-ban Európai Filmdíjat és Arany oroszlán-díjat kapott orosz rendező, Andrej Zvjagincev (A visszatérés / The Return) új filmje, a Cannes-i Filmfesztiválon a kritikusok az új orosz filmtörténet remekművének kiáltották ki és a közönségnél is nagy sikert aratott az alkotás ereje, amellyel az értékeit vesztett társadalmat festi le.
Leviatán (Leviathan) - Vladimir Vdovichenkov
Leviatán (2014) poszter
Szereplők: Aleksey Serebryakov, Vladimir Vdovichenkov, Elena Lyadova, Roman Madyanov, Lesya Kudryashova, Anna Ukolova, Aleksey Pavlov, Aleksey Rozin, Sergey Pokhodaev, Alim Bidnenko, Kristina Pakarina
Rendező: Andrey Zvyagintsev
Forgatókönyv: Oleg Negin, Andrey Zvyagintsev
Operatőr: Mikhail Krichman
Látványtervező: Andrey Ponkratov
Producer: Alexander Rodnyansky
Forgalmazó: Cirko Film
Hossz: 140 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2014. október 23.

Leviatán (Leviathan, 2014) díjak és jelölések:

Cannes-i fesztivál (2014) - Legjobb forgatókönyv: Andrey Zvyagintsev, Oleg Negin
Cannes-i fesztivál (2014) - Arany Pálma jelölés: Andrey Zvyagintsev

Leviatán (Leviathan, 2014) eredeti nyelvű filmelőzetes, angol felirattal

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek