Mozifilmek
Drága Elza!
Lombos honvéd azt hitte, rosszabb már nem jöhet, mikor lemarad a keleti frontról hazafelé tartó vonatról. De csak akkor kezdődik az igazi pokoljárás.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Drága Elza!

Dear Elza!

magyar film (2014)
háborús, dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
1942 végén járunk, a keleti fronton, Ukrajnában. Itt szolgál Lombos Mihály honvéd, akit hazájához és családjához túláradó hűség köt. Egy adminisztrációs hiba miatt azonban nem tud hazajutni szabadságoláskor. Nagyon elkeseredik, de teljesíti a kötelességét, ismét fegyvert ragad, és tovább menetel a keleti front poklába. Egy támadás során megsebesül, és egy éjszakát tölt az ellenséges vonalak mögött, egy gödörben rejtőzködve, ahol megismerkedik egy öregemberrel. Az éjszakát átbeszélgetik, az öreg szavai megingatják Lombos honvéd családjába és hazájába vetett töretlen hitét. Hajnalban egy orosz büntetőszázad katonái rájuk bukkannak, Lombos honvéd fogságba, majd rövid úton az aknákat taposással hatástalanító szovjet büntetőszázad tagjai, az úgynevezett „taposók” közé kerül. Lombos nehezen illeszkedik be új környezetébe, de az öregember, aki árnyákként jár-kel az ellenség sorai közt, többször meglátogatja, és tanácsaival próbálja minden áron életben tartani. Útja során kapcsolata kerül barátokkal, akik végül elárulják, és ellenségekkel, akik segítenek rajta. Végül maga is hinni kezd az öregember igazában, miszerint a katonás erkölcs buzgalma és a túlélés ősi ösztöne nem férhet meg egymás mellett.

Füle Zoltán és Grátz Márk második világháborús független játékfilmje, egy magyar honvédről, aki a keleti front poklában értesül arról, hogy felesége megcsalja, ezért elhatározza, hogy tűzön-vízen át hazajut, és megöli a csalfa asszonyt. Ebben még az sem akadályozhatja meg, hogy időközben megsebesül, majd szovjet hadifogságba, végül a büntetőszázadba kerül.
Drága Elza! - Füle Zoltán és Grátz Márk háborús filmdrámája
Drága Elza! poszter
Szereplők: Makray Gábor, Bodor Géza, Varga Tamás, Ripli Zsuzsa
Rendező: Füle Zoltán
Forgatókönyv: Füle Zoltán, Grátz Márk
Operatőr: Grátz Márk
Vágó: Grátz Márk
Zene: Horváth Szilárd
Producer: Barbalics Péter, Weith Katalin, Füle Zoltán
Stúdió: Art Deco Film Kft.
Forgalmazó: Art Deco Kft.
Hossz: 96 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb Hivatalos honlap

Mozipremier: 2014. november 27.

Drága Elza! (2014) hivatalos filmelőzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 4 Átlagolt érték: 4.75
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek