Filmek - mozi-dvd.hu

Macbeth - a Shakespeare's Globe előadása

Dátum: 2014. november 20. csütörtök, 09:16
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Klasszikus
Macbeth - a Shakespeare's Globe előadása (Macbeth - at Shakespeare's Globe)
Macbeth - A londoni Shakespeare's Globe Színház előadása angol nyelven, magyar felirattal. Eve Best színésznő rendezői debütálása.

Macbeth - a Shakespeare's Globe előadása mozipremier

Macbeth - at Shakespeare's Globe

angol film (2014)
dráma, színházi előadás, klasszikus
Amikor három boszorkány elmondja jóslatát a skót Macbethnek (Joseph Millson), miszerint egy nap ő lesz a király, cselszövő és becsvágyó feleségével (Samantha Spiro) úgy döntenek, hogy meggyorsítják a folyamatot, ők lesznek a sors keze és megölik a férfit, aki elsődlegesen az útjukban áll: az erényes Duncan királyt (Gawn Grainger). Miután átvette a trónt, hogy fenntartsák pozícióját, Macbethnek zsarnokként folytatnia kell az öldöklést. Először Banquot (Billy Boyd), régi harcostársát öli meg, majd ahogy a bűntudat és a paranoia légköre sűrűsödik, bárkit, aki úgy tűnik, hogy fenyegeti koronáját.

A londoni Shakespeare's Globe, William Shakespeare Macbeth tragédiájának színházi előadása, egy királygyilkosságról és annak következményeiről szól, a XI. századi középkori Skóciában. Az előadás Eve Best színésznő rendezői debütálása. A hipnotikus első pillanatoktól a boszorkányok próféciájának utolsó beteljesedéséig, Shakespeare elbeszélése a legmélyebb elkötelezettségről a gonosz káprázat és képzelet erőivel egészen lebilincselő.
Macbeth - a Shakespeare's Globe előadása (Macbeth - at Shakespeare's Globe)
Macbeth - a Shakespeare's Globe előadása (Macbeth - at Shakespeare's Globe) poszter
Szereplők: Joseph Millson, Samantha Spiro, Gawn Grainger, Billy Boyd, Harry Hepple, Finty Williams, Moyo Akandé, Geoff Aymer, Bette Bourne, Stuart Bowman, Jonathan Chambers, Philip Cumbus
Rendező: Eve Best
Író: William Shakespeare
Forgatókönyv: Sue Judd
Látványtervező: Mike Britton
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 155 perc
Korhatár: Nincs adat
Linkek: Hivatalos honlap
Mozipremier: 2014. november 27.