Mozifilmek
Parkoló (2014) magyar film
Bárki parkolhat bárhol Légiós parkolójában, kivéve egy helyen, ahová halott feketerigókat temet. Egy nap azonban megjelenik egy férfi, aki pontosan azt a helyet akarja 1968-as Ford Mustangjának...bármi áron.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Parkoló

Parking

magyar film (2014)
játékfilm, dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
A pesti bérházak között, egy üres foghíjtelken áll a Parkoló. Itt, a tűzfalak tövében alakított ki sajátos kis birodalmat magának Légiós (Lengyel Ferenc) a parkolóőr. Télen-nyáron itt él a lakókocsijában, és csak egyetlen cél vezérli: nem akarja, hogy a külvilág káosza betörjön az általa kialakított nyugalom szigetére. Az egyetlen helyre, ahol otthon érzi magát.
A parkolóban bárki parkolhat bárhol, kivéve egy helyen, ahová a növényekkel és állatokkal harmóniában élő Légiós halott rigókat temet. Egy nap azonban megjelenik Imre (Szervét Tibor) a gazdag üzletember, aki pontosan azt a biztonságos parkolóhelyet akarja 1968-as Ford Mustangjának. Bármi áron. Ekkor egy fordulatos, meglepetésekkel teli párbaj veszi kezdetét, melynek során egyre rafináltabb és durvább eszközökkel küzd a belváros két magányos harcosa a hullámpalával fedett parkolóhelyért. Hamarosan kiderül, hogy küzdelmük igazi tétje nem is az a pár négyzetméternyi terület, hanem sokkal inkább két világnézet élet-halál párbaját látjuk. Két magányos, mindenre elszánt ember küzdelmét, akiknek szembe kell nézniük élethazugságaikkal, múltjuk fájdalmas sebeivel.

Miklauzic Bence (Ébrenjárók, A zöld sárkány gyermekei) harmadik nagyjátékfilmje, melyet nagyvárosi westernként jellemeznek, két különböző személyiségű férfi konfliktusát meséli el ami végül mindkettőjük életét megváltoztatja.
Parkoló (2014) - Lengyel Ferenc és Szervét Tibor
Parkoló (2014) Miklauzic Bence filmje
Szereplők: Lengyel Ferenc, Szervét Tibor, Somody Kálmán, Pokorny Lia, Rajkai Zoltán, Miklauzic Simon, Egyed Attila, Rába Roland, Bartsch Kata, Horváth Kristóf
Rendező: Miklauzic Bence
Forgatókönyv: Hegedűs Bálint, Lengyel Ferenc, Miklauzic Bence
Operatőr: Miklauzic Márton
Vágó: Czakó Judit
Zene: Hammer Zsolt, Jávorka Ádám
Látványtervező: Valcz Gábor
Jelmez, kosztüm: Ferencz Zsófi
Producer: Angelusz Iván, Reich Péter
Stúdió: Katapult Film
Forgalmazó: A Company Hungary Kft.
Hossz: 92 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2015. január 22.

Parkoló - hivatalos filmelőzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Ehhez a cikkhez: Parkoló jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek