Filmek - mozi-dvd.hu

Hamupipőke

Dátum: 2015. január 02. péntek, 11:24
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Családi film
Hamupipőke (Cinderella)
A klasszikus mese élőszereplős feldolgozása, az árván maradt, mostoháit szolgáló Hamupipőkéről, aki megnyeri a herceg szívét.

Hamupipőke mozipremier

Cinderella

amerikai film (2015)
családi, kaland, romantikus, dráma
6 éven aluliak számára nem ajánlott!
Hol a kedvesség, ott a jóság és ahol a jóság ott a varázslat!

A szép és jószívű Ella (Lily James) miután kereskedő édesapja (Ben Chaplin) édesanyja halála után újra megnősül, szeretettel fogadja mostoháját Lady Tremaine-t (Cate Blanchett) valamint két lányát Anasztáziát (Holliday Grainger) és Drizellát (Sophie McShera). A dolgok azonban rosszra fordulnak, amikor édesapja váratlanul meghal és az árván maradt Ella kiszolgáltatva találja magát kegyetlen mostohaanyja és két irigy mostohatestvére kénye-kedvének. A szorgos lánnyal végeztetnek el minden házimunkát, ráadásul rosszindulatúan elnevezik Hamupipőkének. Annak ellenére, hogy kegyetlenül bánnak vele eltökélt szándéka, hogy édesanyja szavaira hallgatva bátor és kedves marad és nem veti meg azokat, akik visszaélnek vele. Egy nap találkozik az erdőben egy jóképű és délceg idegennel (Richard Madden), akiről még ekkor nem is sejti, hogy herceg. Hamarosan a király parancsára bált rendeznek a palotában, ahova minden fiatal hajadon lányt meghívtak. Ella nagy izgalommal készül az eseményre, a jóképű idegennel való találkozás reményében, azonban mostohája nem szeretné hogy elmenjen, ezért tönkreteszi a ruháját. A lány teljesen elveszíti reményét, de ekkor felbukkan a jóságos Tündérkeresztanya (Helena Bonham Carter) aki egy varázslattal segít neki eljutni a bálba és ezzel örökre megváltoztatja sorsát.

A Disney által újabb klasszikus mese elevenedik meg modern, látványos élőszereplős feldolgozásban, Lily James, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Richard Madden, Holliday Grainger, Sophie McShera és Stellan Skarsgard főszereplésével.
Hamupipőke (Cinderella) - Lily James, Richard Madden
Hamupipőke (Cinderella) poszter
Szereplők: Lily James, Richard Madden, Cate Blanchett, Holliday Grainger, Sophie McShera, Helena Bonham Carter, Hayley Atwell, Stellan Skarsgard, Derek Jacobi, Ben Chaplin, Eloise Webb
Rendező: Kenneth Branagh
Forgatókönyv: Chris Weitz
Operatőr: Haris Zambarloukos
Vágó: Martin Walsh
Zene: Patrick Doyle
Látványtervező: Dante Ferretti
Jelmez, kosztüm: Sandy Powell
Producer: David Barron, Simon Kinberg, Allison Shearmur
Stúdió: Walt Disney Pictures
Forgalmazó: Fórum Hungary
Hossz: 112 perc
Korhatár: 6 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb Hivatalos honlap
Mozipremier: 2015. március 19.