Filmek - mozi-dvd.hu

A tenger dala

Dátum: 2015. február 12. csütörtök, 11:17
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Animációs
A tenger dala (Song of the Sea)
Tomm Moore varázslatos animációs filmjét, a fókatündérek ősi ír legendája ihlette, akik a vízben fókaként, a szárazföldön emberként élnek.

A tenger dala mozipremier

Song of the Sea

ír, dán, belga, luxemburgi, francia film (2014)
animációs
6 éven aluliak számára nem ajánlott!
Ben és néma kishúga Saoirse, édesapjukkal egy világítótoronyban élnek. Ben egy dühös kisfiú, aki nem tudja megbocsátani testvérének, hogy születésekor elvesztette édesanyját. Amikor egy éjszaka a hatéves kislány, egy ládikában különös köpenyre bukkan és felveszi, az óceán megelevenedik előtte és egy csoport fóka veszi körül. Kiderül, hogy ő egy gyönyörű fehér "selkie" fókatündér, akik a vízben fókaként, a szárazföldön emberként élnek. Amikor azonban a testvéreket nagymamájukhoz küldik a városba, Bennek és Saoirse-nek össze kell fognia, hogy hazataláljanak. Ben kishúga által hamarosan rájön, hogy igaz a legenda és együtt fedezik fel őseik varázslatos titkait.

Az Oscar-díjra jelölt Kells titka rendezője, Tomm Moore rendezte ezt a magával ragadó kalandot, melyet a fókatündérek ősi ír legendája ihletett. A tenger dala páratlanul szép animációjával, Bruno Coulais és az ír Kíla zenekar által szerzett fülbemászó filmzenének is köszönhetően minden korosztálynak remek szórakozást biztosít. A családi hagyományok és egymás segítése mellett állást foglaló megható film megmutatja, hogy mindenkiben rejtőzhet egy kis varázserő.
A tenger dala (Song of the Sea) animációs film
A tenger dala (Song of the Sea) poszter
Szereplők/Hangok: Brendan Gleeson, Fionnula Flanagan, David Rawle, Pat Shortt, Lisa Hannigan, Jon Kenny, Lucy O'Connell Rendező: Tomm Moore
Forgatókönyv: Will Collins, Tomm Moore
Zene: Bruno Coulais
Producer: Claus Toksvig Kjaer, Paul Young
Stúdió: Big Farm, Cartoon Saloon, Digital Graphics
Forgalmazó: Szabolcs Cinema Kft.
Hossz: 93 perc
Korhatár: 6 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2015. március 5.

A tenger dala (Song of the Sea) díjak és jelölések

Oscar-díj (2015) - Legjobb animációs film jelölés