Mozifilmek
Samba (2014)
Samba bevándorlóként dolgozik Franciaországban, de fennáll a veszélye, hogy kiutasítják az országból. Alice, a bevándorlási hivatal alkalmazottja, megpróbál segíteni neki.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Samba

Samba

francia film (2014)
dráma, romantikus, vígjáték
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Samba (Omar Sy) a szenegáli bevándorló, tíz éve él Párizsban és azóta különböző alkalmi munkák bérén tengődik. Helyzete azonban rosszabra fordul, amikor a bevándorlásiak elkapják és fennáll a veszélye, hogy kiutasítják az országból. A félénk és kiégett Alice (Charlotte Gainsbourg) a bevándorlási hivatal alkalmazottja kapja az ügyét, akinek rögtön szimpatikus lesz a kitartó és életvidám férfi. Samba bármit hajlandó megtenni, hogy ne toloncolják ki az országból, Alice pedig mindent megtesz hogy segítsen neki. Miközben mindketten próbálnak kijutni az élet zsákutcájából, kölcsönös vonzalom alakul ki köztük.

Olivier Nakache, Eric Toledano a nagy sikerű Életrevalók rendezőinek új filmje, ismét egy emberközeli, megérintő, humorral átszőtt dráma-vígjáték, de most merészen, egy aktuális társadalmi probléma, az illegális bevándorlás témájához nyúltak. A főszerepet ismét Omar Sy kapta, aki most is tökéletesen és hitelesen alakítja szerepét, partnere pedig Charlotte Gainsbourg, A nimfomániás című film sztárja. További szerepben Izia Higelin-t és Franciaország másik nagy reménységét, az algériai származású Tahar Rahim-ot láthatjuk (Gibraltár), aki jócskán kiveszi a részét a humoros jelenetekben. A Samba a francia mozikban a 2014-es év legnagyobb sikere volt, és valószínű, hogy az Életrevalók-hoz hasonlóan nálunk is közönségsikerre számíthat.
Samba (2014) Omar Sy, Charlotte Gainsbourg
Samba (2014) magyar plakát
Szereplők: Omar Sy, Charlotte Gainsbourg, Tahar Rahim, Izia Higelin, Isaka Sawadogo, Youngar Fall, Liya Kebede, Christiane Millet, Jacqueline Jehanneuf, Héléne Vincent
Rendező: Olivier Nakache, Eric Toledano
Forgatókönyv: Olivier Nakache, Eric Toledano
Operatőr: Stéphane Fontaine
Vágó: Dorian Rigal-Ansous
Zene: Ludovico Einaudi
Látványtervező: Nicolas de Boiscuillé
Jelmez, kosztüm: Isabelle Pannetier
Producer: Nicolas Duval-Adassovsky, Laurent Zeitoun, Yann Zenou
Stúdió: Quad Productions, Ten Films, Gaumont
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 120 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2015. március 19.

Samba (2014) szinkronos filmelőzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Heti mozipremierekMozifilmekMozipremierek