Mozifilmek
Fischer Iván (2014) magyar portréfilm
Sólyom András portréfilmje a Kossuth-díjas, világhírű karmester Fischer Ivánról, valamint az általa alapított Budapesti Fesztiválzenekarról.

Fischer Iván

magyar film (2014)
dokumentum, portréfilm
Korhatár nélkül megtekinthető!
A dokumentumfilmben részletek láthatók a Budapesti Fesztiválzenekar rendkívül sikeres európai és ázsiai koncertkörútjáról. Nem csupán a közönség, de a zenekar muzsikusai és a vendégszólisták is egyaránt lelkesednek a karmester iránt. Fischer Iván szerint a szűnni nem akaró elismerés érdekében folyamatosan újítania kell. Kameránkkal elkísértük New Yorkba is, ahová a Figaro házassága című Mozart opera bemutatására hívták meg. A darabnak nem csupán karmestere, de rendezője is. A karmesterkedés mellett zeneszerzőként is feltűnt. 2013 őszén, a Vörös tehén című egyfelvonásos operája bemutatójával újabb közönségréteget hódított meg. A gyerekeknek tartott kakaó-koncertek a felnövekvő, új és új nemzedékek útját egyengeti a koncerttermek felé.

Sólyom András rendező szívhez szóló portréfilmet forgatott Fischer Ivánról, akiről az a legkevesebb, mi elmondható, hogy világhírű, Kossuth-díjas karmester, a Budapesti Fesztiválzenekar alapítója és igazgatója, a klasszikus zene rendkívüli tehetségű népszerűsítője. Budapest díszpolgára, a brit Királyi Zeneakadémia tiszteletbeli tagja. A dokumentumfilm felvételei az elmúlt egy évben készültek, a világ legkülönbözőbb koncerttermeiben és útközben, Hongkongtól Svájcig.
Fischer Iván (2014) magyar portréfilm a világhírű karmesterről
Fischer Iván (2014) poszter
Szereplők: Fischer Iván, Budapesti Fesztiválzenekar, Váradi Júlia
Rendező: Sólyom András
Vágó: Belágyi Tamás
Producer: Pusztay András
Forgalmazó: Cirko Film
Hossz: 74 perc
Korhatár: Korhatár nélkül megtekinthető!


Mozipremier: 2015. április 9.

Fischer Iván (2014) filmelőzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Fischer Iván jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Heti mozipremierekMozifilmekMozipremierek