Filmek - mozi-dvd.hu

Az utolsó keményfiúk DVD

Dátum: 2015. március 22. vasárnap, 07:15
Rovat: DVD filmek
Kategória: Western
Az utolsó keményfiúk (The Last Hard Men)
Provo (James Coburn) hat társával megszökik a börtönből és bosszút akar állni, Sam Burgade (Charlton Heston) egykori seriffen, aki rács mögé juttatta.

Az utolsó keményfiúk DVD

The Last Hard Men

amerikai film (1976)
western
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Provo (James Coburn) hat társával megszökik a börtönből, de bekerülése óta a vadnyugat sokat változott. Pénzt, lovat, fegyvert szereznek, hogy eltűnjenek a környékről és bosszút állhasson ellenségén, Sam Burgade (Charlton Heston) egykori seriffen, aki a rács mögé juttatta és akiről úgy hiszi ő a felelős felesége haláláért. A terv része, hogy elrabolja Burgade lányát, ami arra ösztönzi az egykori törvény emberét, hogy újra felcsatolja fegyverét és a jelenlegi seriffel (Michael Parks) és egy kis csapattal a szökevények nyomába ered. Halálos versenyfutás veszi kezdetét, melyet csak egyikük élheti túl.

Andrew V. McLaglen kőkemény western filmje, Brian Garfield "Gun Down" című regénye alapján, James Coburn és Charlton Heston főszereplésével, mely a 19-20. század fordulóján játszódik, amikor a vadnyugat már modernizálódik, az emberek többsége békésen él és ebbe csöppen bele a börtönből megszökött bandita. Ebben az új világban a megmaradt "régimódi" törvényen kívüliek nehezen találják helyüket, mindent a saját törvényeik szerint akarnak lejátszani, de ez Burgade-re is érvényes. Valószínűleg a "Az utolsó keményfiúk" cím is erre utal.
Az utolsó keményfiúk (The Last Hard Men) Charlton Heston és James Coburn
Az utolsó keményfiúk (The Last Hard Men)
Szereplők: Charlton Heston, James Coburn, Barbara Hershey, Jorge Rivero, Michael Parks, Larry Wilcox, Thalmus Rasulala, Morgan Paull, John Quade, Robert Donner
Rendező: Andrew V. McLaglen
Író: Brian Garfield
Forgatókönyv: Guerdon Trueblood
Operatőr: Duke Callaghan
Vágó: Fred A. Chulack
Zene: Jerry Goldsmith
Producer: Walter Seltzer, Russell Thacher
Stúdió: Twentieth Century Fox Film Corporation
Hossz: 98 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

DVD információk

DVD lemezek száma: 1 Hang: magyar (Surround), angol (Surround) Képformátum: 1.85:1 (16:9) Felirat: magyar, angol USA mozipremier: 1976. június 1. DVD megjelenés: 2015. április 2.