Filmek - mozi-dvd.hu

A királynőért és a hazáért

Dátum: 2015. május 01. péntek, 09:57
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dráma
A királynőért és a hazáért (Queen and Country)
John Boorman Remény és dicsőség című, öt Oscar-díjra jelölt filmjének folytatásában, a főszereplő Bill Rohan felnőttként tér vissza, akit most besoroznak a hadseregbe a koreai háború idején.

A királynőért és a hazáért mozipremier

Queen and Country

angol film (2014)
dráma
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A Remény és dicsőség főszereplője Bill Rohan (Callum Turner) immáron felnőttként tér vissza, ötvenes évek elején. A 18 éves Bill-t a koreai háború idején sorkatonai szolgálatra hívják be a hadseregbe. A kiképzőtáborban szobatársa és legjobb barátja a bajkeverő Percy lesz (Caleb Landry Jones), akivel nem elég, hogy folyamatosan borsot törnek feletteseik orra alá, de a lányokat is együtt kajtatják a városban. Hiába az egyenruha, a fiatal felnőtteket ugyanazok a dolgok foglalkoztatják, mint úgy általában a többi tinédzsert. Korea pedig olyan illúzió marad számukra, amit sosem fognak megtapasztalni.

John Boorman (A bűncézár, Excalibur, A panamai szabó) részben önéletrajzi Remény és dicsőség című, öt Oscar-díjra jelölt filmjének - mely az angolok második világháborús részvételét egy kisfiú szemszögéből mesélte el - most elkészítette a régen várt folytatását. A királynőért és a hazáért Boorman régóta dédelgetett filmterve, amelynek alapját személyes élménye képezi, amikor a rendezőnek 18 évesen be kellett vonulnia a hadseregbe.
A királynőért és a hazáért (Queen and Country) angol filmdráma
A királynőért és a hazáért (Queen and Country) magyar poszter
Szereplők: Callum Turner, Caleb Landry Jones, David Thewlis, Richard E. Grant, Tamsin Egerton, Vanessa Kirby, Pat Shortt, Aimee-Ffion Edwards, Sinéad Cusack, Miriam Rizea, David Hayman, John Standing
Rendező: John Boorman
Forgatókönyv: John Boorman
Operatőr: Seamus Deasy
Vágó: Ron Davis
Zene: Stephen McKeon
Látványtervező: Anthony Pratt
Jelmez, kosztüm: Maeve Paterson
Producer: John Boorman, Kieran Corrigan
Stúdió: Merlin Films
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 115 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2015. május 7.