Mozifilmek
Hölgy aranyban (Woman in Gold)
A holokauszt túlélő Maria Altmann (Helen Mirren) igaz története, aki évekig pereskedett az osztrák állammal, hogy visszaszerezzen egy világhírű festményt, amit a második világháborúban raboltak el családjától.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Hölgy aranyban

Woman in Gold

angol, amerikai film (2015)
dráma
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Maria Altmann (Helen Mirren) a második világháború idején menekült Ausztriából az Egyesült Államokba a holokauszt elől. Az időközben nyolcvan évessé vált asszony, testvére temetésekor levelekre bukkan, melyből kiderül hogy megpróbálta visszaszerezni a családjuktól nácik által elkobzott, világhírű "Nő aranyban" című festményt, melyet Gustav Klimt festett nagynénjéről, ami második világháború után Ausztria tulajdonába került. Vonakodva visszatér Bécsbe, de mivel a kormány nem hajlandó megválni az értékes műkincstől és elutasítják követelését, Maria egy tapasztalatlan ügyvéd Randol Schoenberg (Ryan Reynolds) és Hubertus Czernin (Daniel Brühl) osztrák újságíró segítségével, perbe száll hogy helyreállítsa családja múltját és visszaszerezze jogos tulajdonú festményüket.

Simon Curtis (Egy hét Marilynnel) igaz, történelmi eseményeken alapuló filmje Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl főszereplésével. Maria Altmann pere tíz évig húzódott és óriási publicitás övezte, amikor 2004-ben végre ítélet született az ügyben. A nyolcvanéves asszony, nem csak visszanyerte ami jogosan a családjáé, hanem bizonyos mértékű igazságot kapott, mellyel elérte, hogy felhívja a figyelmet a nácik által elkövetett háborús bűncselekményekre, gyilkosságokra és a hatalmas műkincstolvajlásra.
Hölgy aranyban (Woman in Gold) Helen Mirren és Ryan Reynolds
Hölgy aranyban (Woman in Gold) poszter
Szereplők: Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl, Katie Holmes, Tatiana Maslany, Max Irons, Charles Dance, Antje Traue, Elizabeth McGovern, Frances Fisher, Moritz Bleibtreu, Tom Schilling
Rendező: Simon Curtis
Író: E. Randol Schoenberg, Maria Altmann
Forgatókönyv: Alexi Kaye Campbell
Operatőr: Ross Emery
Vágó: Peter Lambert
Zene: Martin Phipps, Hans Zimmer
Látványtervező: Jim Clay
Producer: David M. Thompson, Kris Thykier
Stúdió: Origin Pictures, 2nd District Filmproduktion, BBC Films
Forgalmazó: Fórum Hungary
Hossz: 109 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2015. május 21.

Hölgy aranyban (Woman in Gold) hivatalos, magyar feliratos filmelőzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek