Mozifilmek
Violette (2013) életrajzi, dráma
Violette Leduc francia írónő életéről, sikerért és elismerésért való küzdelméről, valamint Simone de Beauvoir-al való barátságáról szóló életrajzi, dráma.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Violette

Violette

francia, belga film (2013)
életrajzi, dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Violette Leduc (Emmanuelle Devos) egy szolgálólány törvénytelen gyermekeként született a múlt század elején. A második világháború alatt feleségül megy Maurice Sachs íróhoz, hogy titkolják homoszexualitását és aki nem szereti, de bátorítja az írásra. A háború utáni években St-Germain-des-Prés-ben megismerkedik Simone de Beauvoir (Sandrine Kiberlain) ismert feminista írónővel és ezzel egy életre szóló, mindennél erősebb barátság veszi kezdetét. Violette megmutatja neki első művét, mely tükrözi az írás szabadsága iránti törekvését, Simone pedig meglátja benne, hogy egy rendkívüli író sorsát tartja a kezében. Beauvoir pártfogásába veszi, ajánlja könyvét és bevezeti a kortárs irodalmi körökbe, ahol olyan ikonoknak mutatja be, mint Jean-Paul Sartre, Jean Genet és Albert Camus.

Martin Provost rendező Séraphine de Senlis francia festőnőről szóló filmje után, ismét egy meg nem értett művésznőről készített filmet, méghozzá Violette Leduc francia írónő életéről, hányattatott sorsáról, művészetéről és elismerésért való küzdelméről. A címszerepet Emmanuelle Devos, a francia irodalom népszerű asszonyát és egyben barátnőjét, Simone de Beauvoirt Sandrine Kiberlain játssza. A rendező alkotását a 2013-as Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be először.
Violette (2013) Sandrine Kiberlain és Emmanuelle Devos
Violette (2013) plakát
Szereplők: Emmanuelle Devos, Sandrine Kiberlain, Olivier Gourmet, Catherine Hiegel, Olivier Py, Jacques Bonnaffé, Nathalie Richard, Stanley Weber, Jean Toscan, Fabrizio Rongione
Rendező: Martin Provost
Forgatókönyv: Martin Provost, Marc Abdelnour, René de Ceccatty
Operatőr: Yves Cape
Vágó: Ludo Troch
Zene: Hugues Tabar-Nouval
Látványtervező: Thierry Francois
Jelmez, kosztüm: Madeline Fontaine
Producer: Miléna Poylo, Gilles Sacuto
Stúdió: TS Productions, France 3 Cinéma, Climax Films
Forgalmazó: Clorofilm Bt.
Hossz: 139 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2015. május 21.

Violette (2013) hivatalos filmelőzetes, angol felirattal

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Violette jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek