Mozifilmek
Serena (2014) filmdráma
George Pemberton az észak-karolinai hegyvidéken vezeti fakitermelő vállalkozását, de a megszokott életet hamarosan felkavarja újdonsült felesége, Serena megjelenése.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Serena

Serena

amerikai, francia film (2014)
romantikus, dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
George Pemberton (Bradley Cooper) az észak-karolinai hegyvidéken vezeti fakitermelő vállalkozását 1920-as évek végén. Egy nap megjelenik újdonsült feleségével, Serenával (Jennifer Lawrence) aki alaposan felkavarja a megszokott vadonbéli életet. A gyönyörű nő hamar bebizonyítja a kemény, férfiak uralta iparban rátermettségét: felügyeli a favágókat, csörgőkígyókat vadászik le, sőt még egy férfi életét is megmenti a vadonban. A friss házasok gőzerővel fialtatják a vállalkozásukat és hatalmukat, befolyásukat felhasználva, mindenkit elsöpörnek aki üzletük vagy szerelmük útjába áll, s ettől egyre bonyolultabbá válnak a dolgok. Különösképpen George üzlettársa (David Dencik) neheztel az új jövevényre és nézi rossz szemmel a változásokat. Hamarosan azonban a szenvedélyes szerelem és a fokozódó konfliktusok drámai fordulatot vesznek, piszkos trükkök derülnek ki a könyvelésben, favágók szenvednek balesetet és kiderül George titkolt múltja is. Serena ezek után teljesen kifordul önmagából, nem riad vissza semmilyen eszköztől, hogy könyörtelenül eltegye útjából azokat, akikről úgy véli, veszélyeztethetik boldogságát...

Susanne Bier (Egy jobb világ, Második esély) dán rendező filmje, Ron Rash azonos című, Magyarországon is kiadott sikerkönyve alapján, Jennifer Lawrence és Bradley Cooper főszereplésével, akik a Napos oldal és az Amerikai botrány után harmadszor játszanak együtt. A díjnyertes bestseller szerző története, az 1920-as évek végének Amerikájában az észak-karolinai hegyvidék vadonjában játszódik, melynek középpontjában egy erős, de könyörtelen asszony áll. Egy fiatal házaspár drámája, a kapzsiság és a bosszú gótikus meséje, a hátterében kibontakozóban lévő környezetvédelmi mozgalommal.
Serena (2014) Bradley Cooper és Jennifer Lawrence
Serena (2014) magyar poszter
Szereplők: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Toby Jones, David Dencik, Rhys Ifans, Sean Harris, Ana Ularu
Rendező: Susanne Bier
Író: Ron Rash
Forgatókönyv: Christopher Kyle
Operatőr: Morten Soborg
Vágó: Pernille Bech Christensen, Matthew Newman, Simon Webb
Zene: Johan Söderqvist
Látványtervező: Richard Bridgland
Jelmez, kosztüm: Signe Sejlund
Producer: Susanne Bier, Ben Cosgrove, Ron Halpern
Stúdió: 2929 Productions, Chockstone Pictures, Nick Wechsler Productions
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 109 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2015. május 28.

Serena (2014) magyar feliratos filmelőzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek