Filmek - mozi-dvd.hu

Mocsárvidék

Dátum: 2015. június 02. kedd, 11:25
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Krimi
Mocsárvidék (La isla mínima / Marshland)
Két nyomozót küldenek Spanyolország legdélibb részére, hogy kézre kerítsenek egy sorozatgyilkost, aki évek óta szedi áldozatait a mocsárvidéken.

Mocsárvidék mozipremier

La isla mínima / Marshland

spanyol film (2014)
krimi, thriller
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
1980-ban, Spanyolország legdélibb részén, két fiatal lány tűnik el az isten háta mögötti településről. Amikor kiderül, hogy a lányokat brutálisan meggyilkolták, az eset kivizsgálására két ellentétes nézetű, madridi nyomozót küldenek. Hamarosan rájönnek, hogy egy sorozatgyilkossal állnak szemben, aki évek óta szedi áldozatait az elmaradott mocsárvidéken. Az ideológiailag is különböző Juannak (Javier Gutiérrez) és Pedronak (Raúl Arévalo) félre kell tennie a köztük lévő ellentéteket, hogy kézre tudják keríteni a kegyetlen elkövetőt, mielőtt újra gyilkolna.

Alberto Rodríguez rendező feszültségekkel teli filmje 2014 legnagyobb spanyol filmsikere volt és több tucat díjat nyert különböző fesztiválokon. A 2014-es San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon három díjat nyert: Javier Gutiérrez megkapta a legjobb színész, és a legjobb operatőr elismeréseit, valamint a Feroz Zinemaldia díjat. A 2015-ös Spanyol Filmakadémia Goya-díjára 16 kategóriában jelölték, ebből 10 kategóriában (többek között a legjobb film, rendező, forgatókönyv, színész és színésznő kategóriákban) el is nyerte a legrangosabb spanyol filmes elismerést.
Mocsárvidék (La isla mínima / Marshland) spanyol krimi
Mocsárvidék (La isla mínima / Marshland) poszter
Szereplők: Javier Gutiérrez, Raúl Arévalo, María Varod, Perico Cervantes, Jesús Ortiz, Jesús Carroza, Salva Reina, Antonio de la Torre, Nerea Barros
Rendező: Alberto Rodríguez
Forgatókönyv: Alberto Rodríguez, Rafael Cobos
Operatőr: Alex Catalán
Vágó: José M. G. Moyano
Zene: Julio de la Rosa
Jelmez, kosztüm: Fernando García
Producer: Mercedes Cantero, Mercedes Gamero, Mikel Lejarza, José Sánchez-Montes
Stúdió: AXN, Atresmedia Cine, Atresmedia
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 105 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb Hivatalos honlap
Mozipremier: 2015. június 11.