Filmek - mozi-dvd.hu

Amy - Az Amy Winehouse-sztori

Dátum: 2015. június 14. vasárnap, 07:57
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Életrajz
Amy - Az Amy Winehouse-sztori
A mindössze 27 évesen, tragikusan elhunyt énekes Amy Winehouse életét, pályafutását feldolgozó dokumentumfilm, soha nem látott felvételekkel.

Amy - Az Amy Winehouse-sztori mozipremier

Amy

angol film (2015)
életrajzi, zenés, dokumentum
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Asif Kapadia dokumentumfilmje Amy Winehouse tragikus életét korábban nem látott, archív felvételeken keresztül mutatja be. A filmben házi videók, és mobilfelvételek sora mutatja be a kultikus énekesnőt, és kollégák, barátok, családtagok nyilatkoznak róla. Az Amy - Az Amy Winehouse-sztori nem mutat hagyományos interjúhelyzeteket, az archív felvételek mellett az énekesnő világhírű dalait, és fellépéseit mutatja meg a nézőknek koncert- és lemezfelvételeken keresztül. Egészen kivételes előadásban csendül fel többek között a Rehab, a Back to Black, a Love Is a Losing Game és a You Know I'm No Good is. Amy született zenei tehetség volt, aki hangjával teljesen elvarázsolta közönségét. Dalait saját maga írta és adta elő, ám karrierjének hamar véget vetett az állandó rivaldafény és médiafigyelem előtt zajlott botrányos kapcsolata és szenvedélybetegsége. Rajongói ünnepelték tehetségét és teljesen zenéje hatása alatt álltak, személyiségéről azonban csak a médián és a bulvárhíreken keresztül értesültek. Ezen változtat most az Amy - Az Amy Winehouse-sztori, amely első alkalommal mutatja meg a világnak és rajongóknak az igazi Amy Winehouse-t. A hatszoros Grammy-díjas észak-londoni lány 2011 júliusában alkoholmérgezésben halt meg, mindössze 27 évesen.

Szívszorító utazás, döbbenetes film Amy Winehouse-ról, aki csak szeretetre vágyott. A brit rendező Asif Kapadia többszörösen díjnyertes, Ayrton Sennáról szóló Senna című dokumentumfilmje után ezúttal egy még érzékenyebb, és meghatóbb történetet készített. Zenés dokumentumfilmjének világpremierje az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon volt.
Amy - Az Amy Winehouse-sztori (2015) zenés, életrajzi, dokumentumfilm
Amy - Az Amy Winehouse-sztori (2015) magyar poszter
Szereplők: Amy Winehouse
Rendező: Asif Kapadia
Vágó: Chris King
Zene: Antonio Pinto, Amy Winehouse
Producer: James Gay-Rees, Paul Bell, George Pank
Stúdió: Krishwerkz Entertainment, Playmaker Films, Universal Music
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 128 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2015. július 9.

Amy - Az Amy Winehouse-sztori (2015) díjak és jelölések:

Európai Filmdíj (2015) - Legjobb dokumentumfilm
BAFTA-díj (2016) - Legjobb dokumentumfilm: Asif Kapadia, James Gay-Rees
BAFTA-díj (2016) - Legjobb brit film jelölés: James Gay-Rees, Asif Kapadia
Oscar-díj (2016) - Legjobb dokumentumfilm: Asif Kapadia