Filmek - mozi-dvd.hu

1001 gramm

Dátum: 2015. július 29. szerda, 13:22
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Dráma
1001 gramm (1001 Grams)
Amikor Marie, a norvég tudós részt vesz a Nemzetközi Súly és Mértékügyi Hivatal párizsi konferenciáján, saját érzelmei is mérlegre kerülnek.

1001 gramm mozipremier

1001 Gram / 1001 Grams

norvég, német film (2014)
dráma
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A fiatal, norvég tudós, Marie Párizsba utazik, hogy részt vegyen a Nemzetközi Súly és Mértékügyi Hivatal, egy kilós súlyról szóló konferenciáján. A szakmailag elkötelezett nő azonban gyorsan rájön, hogy a munka nem minden, és amikor Franciaországban még a szerelemmel is megismerkedik, még több kétellyel kezdi szemlélni addigi életét és érzelmei is mérlegre kerülnek.

Az ember határozza meg a súly definícióját. Ám ugyanolyan fontos megérteni, hogy milyen hatással van a súly definíciója az emberre. Vajon mennyit nyom az élet? És a szerelem? Bent Hamer új filmjének világpremierje a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, majd bejárta a világ filmfesztiváljait, Chicagóban megnyerte a legjobb operatőrnek járó Ezüst Hugó-díjat. Az 1001 gramm volt 2014-ben Norvégia Oscar-nevezettje az idegen nyelvű film kategóriában.
1001 gramm (2014) Ane Dahl Torp
1001 gramm (2014) magyar plakát
Szereplők: Ane Dahl Torp, Laurent Stocker, Hildegun Riise, Stein Winge, Per Christian Ellefsen, Didier Flamand, Dinara Drukarova, Daniel Drewes, Peter Hudson, Christian Erickson, Jean Donagan
Rendező: Bent Hamer
Forgatókönyv: Bent Hamer
Operatőr: John Christian Rosenlund
Vágó: Anders Refn
Zene: John Erik Kaada
Látványtervező: Astrid Strom Astrup, Tim Pannen
Jelmez, kosztüm: Olivier Ligen
Producer: Bent Hamer
Stúdió: Pandora Filmproduktion, Slot Machine, ZDF/Arte
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 93 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2015. augusztus 13.