Mozifilmek
Az Eichmann Show (The Eichmann Show)
1961-ben megkezdődik a náci tömeggyilkos, Adolf Eichmann pere, melynek TV-s közvetítésére Milton Fruchtman producer és Leo Hurwitz dokumentumfilmes vállalkozik.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Az Eichmann Show

The Eichmann Show

angol film (2015)
dráma
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
1960-ban a náci párt korábbi tagját, az Argentínában bujkáló Adolf Eichmannt zsidó ügynökök elfogják, és bíróság elé állítják Izraelben. Az Eichmann-per 1961. április 11. és december 15. között Izraelben, Jeruzsálemben zajlott. A perben a közép-kelet-európai zsidóság második világháború alatti deportálásában és megsemmisítésében vezető szerepet játszó Adolf Eichmann SS-Obersturmbannführer ellen emeltek vádat emberiesség elleni bűntettért, a zsidóság deportálásában való vezető jellegű tevékenységért, valamint a deportáltak szisztematikus megsemmisítésének egyik értelmi szerzőjeként. A bíróság a vádpontok többségében bűnösnek találta a vádlottat, ezért kötél által végrehajtandó halálbüntetésre ítélte. Miután a kegyelmi kérvényt elutasították, Adolf Eichmannt 1962. május 31-én Ramlában felakasztották. Ezzel ő lett az egyetlen személy, akit Izraelben, az ország története során kivégeztek.

Az amerikai televíziós producer, Milton Fruhtman élőben szeretné közvetíteni az évszázad perének tárgyalását, tervéhez pedig csatlakozik az Amerikában tiltólistára helyezett rendező, Leo Hurwitz is. A halálos fenyegetések és rosszalló megjegyzések ellenére nekilátnak a munkának. Tettükkel nem csak a hírnevüket, hanem az életüket is kockáztatták. Az Eichmann per közvetítése több mint három tucat országban került sugárzásra, mellyel ez lett minden idők első globálisan bemutatott televíziós közvetítése. A film a per kapcsán bemutatja Adolf Eichmann szerepét a holokauszt kitervelésében és végrehajtásában. Emellett egy páratlanul izgalmas történet a televíziózás hőskorából, egy olyan TV közvetítésről, amely hatására több millió ember döbben rá arra, mi is történt valójában a második világháború során.
Az Eichmann Show (The Eichmann Show) Martin Freeman és Anthony LaPaglia
Az Eichmann Show (The Eichmann Show) magyar poszter
Szereplők: Martin Freeman, Anthony LaPaglia, Rebecca Front, Andy Nyman, Nicholas Woodeson, Ben Addis, Caroline Bartleet, Ed Birch, Dylan Edwards, Nathaniel Gleed, Ben Lloyd-Hughes, Vaidotas Martinaitis, Nell Mooney
Rendező: Paul Andrew Williams
Forgatókönyv: Simon Block
Operatőr: Carlos Catalan
Vágó: James Taylor
Zene: Laura Rossi
Látványtervező: Grenville Horner
Jelmez, kosztüm: Daiva Petrulyte
Producer: Laurence Bowen, Ken Marshall,
Stúdió: Feelgood Fiction, British Broadcasting Corporation (BBC)
Forgalmazó: Pannonia Entertainment és Freeway Entertainment
Hossz: 90 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2015. augusztus 27.

Az Eichmann Show (2015) magyar feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek