Filmek - mozi-dvd.hu

Suite Francaise

Dátum: 2015. szeptember 05. szombat, 11:58
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Romantikus-dráma
Suite Francaise (2014) háborús, romantikus, dráma
A második világháborúban, a francia Lucile és egy német katonatiszt egymásba szeret, pedig mindketten tudják, hogy érzéseik nem diadalmaskodhatnak.

Suite Francaise mozipremier

angol, francia, kanadai, belga film (2014)
háborús, romantikus, dráma
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A második világháborúban a németek megszállják Franciaországot és az emberek az emberek tömegesen hagyják el Párizst. Egy kis vidéki településen a helyiekhez szállásolják el a német tiszteket. Itt találkozik egymással a férje után híreket váró, és szigorú anyósával (Kristin Scott Thomas) élő Lucile (Michelle Williams), és a hozzájuk bekvártélyozott német katonatiszt, Bruno (Matthias Schoenaerts). A nő akárhogy szeretné ignorálni a férfit, vonzódni kezdenek egymáshoz, s egymásba szeretnek egy olyan korban, amikor mindketten tudják, hogy érzéseik nem diadalmaskodhatnak. Szerelmüket titkolniuk kell, főleg, ha ellentétes oldalon állnak.

Iréne Némirovsky nagysikerű bestselleréből Saul Dibb, A hercegnő rendezője készített filmet olyan világsztárok főszereplésével, mint a háromszoros Oscar-jelölt Michelle Williams, az Oscar-jelölt Kristin Scott Thomas, Margot Robbie, és Matthias Schoenaerts. Az írónő regénye a 2004-es frankfurti könyvfesztivál egyik szenzációja volt, melynek érdekessége, hogy írását nem fejezhette be, mert a második világháborúban az auschwitzi koncentrációs táborban meghalt. 1942-es halála után a deportálástól csodával határos módon megmenekülő lánygyermekei csaknem hat évtizeden át egy kofferben őrizgették a kéziratot, mit sem sejtve annak tartalmáról. A regény 2004-es megjelenését követően elnyerte a rangos Renaudot-díjat, amelyet első alkalommal ítéltek oda posztumusz, „kortársi” rangra emelve a remekművet.
Suite Francaise (2014) Matthias Schoenaerts, Michelle Williams
Suite Francaise (2014) magyar poszter
Szereplők: Michelle Williams, Matthias Schoenaerts, Kristin Scott Thomas, Sam Riley, Margot Robbie, Eric Godon, Deborah Findlay, Ruth Wilson, Vincent Doms, Simon Dutton, Tom Schilling
Rendező: Saul Dibb
Író: Iréne Némirovsky
Forgatókönyv: Saul Dibb, Matt Charman
Operatőr: Eduard Grau
Vágó: Chris Dickens
Zene: Rael Jones
Látványtervező: Michael Carlin
Jelmez, kosztüm: Michael O'Connor
Producer: Romain Bremond, Andrea Cornwell, Michael Kuhn, Xavier Marchand
Stúdió: Alliance Films, Qwerty Films, Scope Pictures
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 107 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2015. szeptember 3.