Mozifilmek
A keresés (The Search)
Carole, egy EU-s segélyszervezet delegáltja, találkozik egy magára maradt kisfiúval, akinek megölték a szüleit a háború sújtotta Csecsenföldön.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

A keresés

The Search

francia, grúz film (2014)
háborús, dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
A háború sújtotta Csecsenföldön egy kisfiú (Abdul Khalim Mamutsiev) egyedül marad karon ülő kistestvérével, miután szeme láttára gyilkolják meg katonák a szüleit. Mivel fogalma sincs róla, hogyan kell ellátni a csecsemőt, egy ház verandáján hagyja a babát és a menekülők tömegével elindul a legközelebbi menekülttáborba. Az Európai Unió delegáltja, Carole (Bérénice Bejo) az utcán pillantja meg a magára maradt kisfiút és lakásában szállásolja el pártfogoltját. Különös kapcsolat kezd alakulni köztük és a fiúcska lassan ismét bízni kezd az emberekben, ám retteg az egyenruhás katonáktól, és az átélt traumától nem hajlandó megszólalni, így a vele történtekről sem derül ki semmi. Eközben a halottnak hitt idősebb lánytestvére Raissa (Zukhra Duishvili) - az időközben megtalált csecsemővel - a fiú keresésére indul, hogy egyesítse a megmaradt csonka családot, melybe Helen (Annette Bening), a Vöröskereszt munkatársa is segít.

Az Oscar-díjas Michel Hazanavicius A némafilmes című, számos díjat besöpört alkotása után, most elkészítette dédelgetett filmtervét, amelynek történetét a legendás Fred Zinnemann 1948-as, azonos című Oscar-díjas alkotása szolgáltatta. Hazanavicius háborús, drámája azonban a második világháború helyett a közelmúltban zajlott második csecsen háborúban játszódik, melynek sebei még igazán be se gyógyultak. A főszerepet az Oscar-jelölt Bérénice Bejo és a négyszeres Oscar-jelölt Annette Bening játssza, világpremierje pedig a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában volt.
A keresés (The Search) háborús, dráma
A keresés (The Search) magyar plakát
Szereplők: Bérénice Bejo, Annette Bening, Maksim Emelyanov, Abdul Khalim Mamutsiev, Zukhra Duishvili, Lela Bagakashvili, Yuriy Tsurilo, Anton Dolgov, Mamuka Matchitidze, Rusudan Pareulidze, Bjarne Henriksen
Rendező: Michel Hazanavicius
Forgatókönyv: Michel Hazanavicius
Operatőr: Guillaume Schiffman
Vágó: Anne-Sophie Bion, Michel Hazanavicius
Látványtervező: Emile Ghigo
Jelmez, kosztüm: Thierry Delettre, Jacques Mazuel, Loic Barnier, Sabrina Riccardi, Polina Rudchik
Producer: Michel Hazanavicius, Thomas Langmann
Stúdió: La Petite Reine, La Classe Américaine, Wild Bunch
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 149 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2015. november 12.

A keresés (The Search) díjak és jelölések:

Cannes-i fesztivál (2014) - Arany Pálma jelölés: Michel Hazanavicius

A keresés (The Search) feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek