Filmek - mozi-dvd.hu

Hajnali láz

Dátum: 2015. november 28. szombat, 12:41
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Magyar film
Hajnali láz (2015)
Gárdos Péter rendező szülei első találkozásának, minden akadályt legyőző szerelmének igaz történetét vitte filmvászonra.

Hajnali láz mozipremier

Fever at Dawn

magyar, svéd, izraeli film (2015)
romantikus, dráma
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A 25 éves Miklós 117 lánynak ír levelet, hogy megtalálja az igazit. A 19 éves Lilivel fél évig levelezik, mire személyesen is találkoznak. A két fiatal fülig egymásba szeret, újra érzik, az élet szép is lehet, és úgy tűnik, nem állhat boldogságuk útjába semmi. Még az sem, hogy Miklós tüdőbeteg, akinek az orvos szerint csak néhány hónapja van hátra.

Igaz történet szerelemről, végzetről. Gárdos Péter rendező, holokauszt túlélő szülei egészen elképesztő, szívmelengető szerelmes történetét vitte filmvászonra, a 2010-ben megírt azonos című regénye nyomán. A két szülő, Miklós és Lili a bergen-belseni koncentrációs táborból kiszabadulva egy-egy svéd rehabilitációs táborba kerültek, majd egymástól több száz kilométerre, teljesen ismeretlenül levelezni kezdtek.
Hajnali láz - Gárdos Péter filmje
Hajnali láz (2015) magyar plakát
Szereplők: Scherer Péter, Anna Azcárate, Piti Emőke, Schruff Milán, Petrik Andrea, Gyabronka József, Váta Lóránd, Sztárek Andrea, Kovács Lehel, Földes Eszter, Máté Gábor, Tóth Anita
Rendező: Gárdos Péter
Forgatókönyv: Gárdos Péter, Marianne Ahrne
Operatőr: Seregi László
Vágó: Fiers Ádám
Zene: Pacsay Attila
Jelmez, kosztüm: Fogt Ildikó
Producer: Szekeres Dénes
Stúdió: Cinema Soleil, Filmpool Nord, Götafilm
Forgalmazó: A Company Hungary Kft.
Hossz: 114 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2015. december 17.