Mozifilmek
Egy tökéletes nap (A Perfect Day)
Egy nemzetközi segélyszervezet munkatársai nagy gondba kerülnek, amikor egy hullát akarnak kihúzni egy kútból, a háború sújtotta bosnyák vidéken.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Egy tökéletes nap

A Perfect Day

spanyol film (2015)
dráma, fekete-komédia, vígjáték
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Egy háború sújtotta bosnyák faluban méretes holttest lebeg egy kút alján. A kövér férfinak az lett a veszte, hogy gyilkosai vele akarják a helyiek ivóvíz-készletét megmérgezni. A nemzetközi segélyszervezet dolgozói, Mambrú (Benicio Del Toro), B (Tim Robbins), a fiatal és naiv Sophie (Mélanie Thierry) és Damir (Fedja Stukan) hamarosan megérkeznek a helyszínre, hogy kihúzzák a hullát, de a kötelük elszakad a súly alatt. Versenyfutás indul az idővel, hogy hőseink életüket is kockáztatva megszerezzenek minden szükséges engedélyt (és persze egy strapabíró kötelet) a katonák, a háborún nyerészkedők, a bizalmatlan helyiek és a bürokrácia között lavírozva - mielőtt a hulla megfertőzi a kút vizét. A helyzetet bonyolítja, hogy váratlanul megjelenik Mambrú ex-barátnője Katya (Olga Kurylenko) és csatlakozik a csapathoz,hogy az amúgy sem egyszerű helyzetet a múltbéli sérelmek felemlegetésével nehezítsék.

Az Oscar-díjas Benicio Del Toro, az Oscar-díjas Tim Robbins, Olga Kurylenko, Mélanie Thierry és Fedja Stukan a főszereplői ennek az egyetlen őrült nap történetét elmesélő filmnek. Az Egy tökéletes nap akcióval teli road-movie, háborús dráma és őrült fekete vígjáték egyszerre.
Egy tökéletes nap (A Perfect Day) spanyol dráma, vígjáték
Egy tökéletes nap (A Perfect Day) magyar plakát
Szereplők: Benicio Del Toro, Tim Robbins, Olga Kurylenko, Fedja Stukan, Mélanie Thierry, Eldar Residovic, Sergi López, Nenad Vukelic, Frank Feys, Morten Suurballe, Ben Temple, Antonio Franic
Rendező: Fernando León de Aranoa
Forgatókönyv: Fernando León de Aranoa, Diego Farias
Operatőr: Alex Catalán
Vágó: Nacho Ruiz Capillas
Zene: Arnau Bataller
Látványtervező: César Macarrón
Jelmez, kosztüm: Fernando García
Producer: Luis Fernández Lago
Stúdió: Mediapro, Reposado Producciones, Televisión Espanola (TVE)
Forgalmazó: Mozinet
Hossz: 106 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. január 28.

Egy tökéletes nap (A Perfect Day) feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek