Filmek - mozi-dvd.hu

Viharlovagok

Dátum: 2016. január 16. szombat, 12:44
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Katasztrófafilm
Viharlovagok (The Finest Hours)
1952-ben, a parti őrség merész mentőakcióba kezd Cape Cod partjainál, miután egy pusztító hóvihar kettészakított egy olajszállító tartályhajót.

Viharlovagok mozipremier

The Finest Hours

amerikai film (2016)
akció, dráma, katasztrófafilm
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
1952. február 18-án történelem egyik legsúlyosabb vihara vihara csapott le New England-re, amely végigpusztította az Egyesült Államok keleti partvidékét, nem beszélve a partok közelében tartózkodó hajókról. Így járt a Cape Cod partjainál járó, Boston felé tartó SS Pendleton tartályhajó is, amelyet a vihar szó szerint kettészakított. A hajó gyorsan süllyedő tatjában több mint 30 tengerész esett csapdába. A fedélzeten tartózkodó rangidős tiszt Ray Sybert (Casey Affleck) rövidesen rájön, hogy neki kell a kezébe venni az irányítást és rávenni a rémült embereket, hogy vitatkozás helyett kezdjenek közösen dolgozni, ha túl akarják élni a keleti part egyik legdurvább viharát. Eközben a katasztrófa híre eljut a parti őrség massachusetts-i támaszpontjára is, ahol Daniel Cluff (Eric Bana) mentőtiszt vakmerő mentőakciót indít a hajóroncsban rekedt emberek felkutatására. Az előttük álló akadályok ellenére négy fő indul a Pendleton legénységének segítségére. Bernie Webbernek, a parti őrség kapitányának (Chris Pine) mindössze egy aprócska mentőhajó, egy kis teljesítményű motor áll rendelkezésére a mentéshez, ráadásul a metsző hidegben, a közel 30 méteres hullámok és a hurrikán erejű szél közepette még a navigációhoz sem kap sok segítséget. Megpróbálják a lehetetlent, hogy kimentsék a legénységet a gyorsan sűlyedő hajóról és vagy mindannyian túlélik, vagy mindannyian meghalnak.

A hihetetlen igaz történet alapján készült film az SS Pendleton tartályhajó katasztrófájáról és egy hősies akcióról a tengerészek megmentése érdekében.
Viharlovagok (The Finest Hours) dráma, katasztrófafilm megtörtént esemény alapján.
Viharlovagok (The Finest Hours) plakát
Szereplők: Eric Bana, Chris Pine, Casey Affleck, Ben Foster, Holliday Grainger, Graham McTavish, Kyle Gallner, Rachel Brosnahan, John Magaro, Benjamin Koldyke, Josh Stewart, Abraham Benrubi, Keiynan Lonsdale, John Ortiz, Michael Raymond-James
Rendező: Craig Gillespie
Író: Casey Sherman, Michael J. Tougias
Forgatókönyv: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson
Operatőr: Javier Aguirresarobe
Vágó: Tatiana S. Riegel
Zene: Carter Burwell
Látványtervező: Michael Corenblith
Jelmez, kosztüm: Louise Frogley
Producer: Dorothy Aufiero, James Whitaker
Stúdió: Walt Disney Pictures, Whitaker Entertainment
Forgalmazó: Fórum Hungary
Hossz: Nincs adat
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2016. január 28.