Mozifilmek
Viharlovagok (The Finest Hours)
1952-ben, a parti őrség merész mentőakcióba kezd Cape Cod partjainál, miután egy pusztító hóvihar kettészakított egy olajszállító tartályhajót.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Viharlovagok

The Finest Hours

amerikai film (2016)
akció, dráma, katasztrófafilm
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
1952. február 18-án történelem egyik legsúlyosabb vihara vihara csapott le New England-re, amely végigpusztította az Egyesült Államok keleti partvidékét, nem beszélve a partok közelében tartózkodó hajókról. Így járt a Cape Cod partjainál járó, Boston felé tartó SS Pendleton tartályhajó is, amelyet a vihar szó szerint kettészakított. A hajó gyorsan süllyedő tatjában több mint 30 tengerész esett csapdába. A fedélzeten tartózkodó rangidős tiszt Ray Sybert (Casey Affleck) rövidesen rájön, hogy neki kell a kezébe venni az irányítást és rávenni a rémült embereket, hogy vitatkozás helyett kezdjenek közösen dolgozni, ha túl akarják élni a keleti part egyik legdurvább viharát. Eközben a katasztrófa híre eljut a parti őrség massachusetts-i támaszpontjára is, ahol Daniel Cluff (Eric Bana) mentőtiszt vakmerő mentőakciót indít a hajóroncsban rekedt emberek felkutatására. Az előttük álló akadályok ellenére négy fő indul a Pendleton legénységének segítségére. Bernie Webbernek, a parti őrség kapitányának (Chris Pine) mindössze egy aprócska mentőhajó, egy kis teljesítményű motor áll rendelkezésére a mentéshez, ráadásul a metsző hidegben, a közel 30 méteres hullámok és a hurrikán erejű szél közepette még a navigációhoz sem kap sok segítséget. Megpróbálják a lehetetlent, hogy kimentsék a legénységet a gyorsan sűlyedő hajóról és vagy mindannyian túlélik, vagy mindannyian meghalnak.

A hihetetlen igaz történet alapján készült film az SS Pendleton tartályhajó katasztrófájáról és egy hősies akcióról a tengerészek megmentése érdekében.
Viharlovagok (The Finest Hours) dráma, katasztrófafilm megtörtént esemény alapján.
Viharlovagok (The Finest Hours) plakát
Szereplők: Eric Bana, Chris Pine, Casey Affleck, Ben Foster, Holliday Grainger, Graham McTavish, Kyle Gallner, Rachel Brosnahan, John Magaro, Benjamin Koldyke, Josh Stewart, Abraham Benrubi, Keiynan Lonsdale, John Ortiz, Michael Raymond-James
Rendező: Craig Gillespie
Író: Casey Sherman, Michael J. Tougias
Forgatókönyv: Scott Silver, Paul Tamasy, Eric Johnson
Operatőr: Javier Aguirresarobe
Vágó: Tatiana S. Riegel
Zene: Carter Burwell
Látványtervező: Michael Corenblith
Jelmez, kosztüm: Louise Frogley
Producer: Dorothy Aufiero, James Whitaker
Stúdió: Walt Disney Pictures, Whitaker Entertainment
Forgalmazó: Fórum Hungary
Hossz: Nincs adat
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. január 28.

Viharlovagok (The Finest Hours) hivatalos, feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek