Mozifilmek
Csokoládé (Chocolat) francia filmdráma
Csokoládé, az első színes bőrű cirkuszi bohóc igaz története, aki a teljes ismeretlenségéből tört a csúcsra Franciaországban, a 19. század végén.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Csokoládé

Chocolat

francia film (2016)
dráma, életrajzi
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Az egész világon hatalmas sikert arató Életrevalók sztárja, Omar Sy alakítja a főszerepet ebben a megható és igaz történetben, amely a XIX-XX. század fordulójára kalauzol. Franciaországban ekkor a cirkusz a virágkorát érte.
A kubai Rafael Padilla az első színes bőrű volt, aki színpadra lépett, Csokoládé művésznéven: barátjával Footit-vel (James Thiérrée) a vándorcirkuszosok teljes ismeretlenségéből törtek a csúcsra és forradalmasították a cirkusz műfaját. Műsorszámuk hatalmas népszerűségre tett szert, bejárták vele az országot, mígnem Párizsban igazi szupersztárrá váltak. A hirtelen jött vagyon és hírnév azonban megmérgezte kettejük barátságát, a szerencsejáték és a nők rabjává váló Csokoládé pedig önálló karrierre vágyott.

Csokoládé korának szimbolikus személye volt, aki megihlette a világhírű festőt, Toulouse Lautrec-et és feltűnt az első filmkészítőkként számon tartott Lumiére testvérek első alkotásaiban is. Roschdy Zem nagyszabású, egyszerre kacagtató és megríkató filmje nem csak az elfeledett sztár portréja, hanem egy letűnt kor krónikája.
Csokoládé (2016) Omar Sy és James Thiérrée
Csokoládé (Chocolat) poszter
Szereplők: Omar Sy, James Thierrée, Clotilde Hesme, Olivier Gourmet, Frédéric Pierrot, Noémie Lvovsky, Alice de Lencquesaing, Olivier Rabourdin
Rendező: Roschdy Zem
Forgatókönyv: Cyril Gely
Operatőr: Thomas Letellier
Vágó: Monica Coleman
Zene: Gabriel Yared
Látványtervező: Jérémy Duchier
Jelmez, kosztüm: Pascaline Chavanne
Producer: Eric Altmayer, Nicolas Altmayer
Stúdió: Mandarin Films, Gaumont, M6 Films
Forgalmazó: Mozinet
Hossz: 110 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. március 10.

Csokoládé (2016) magyar feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek