Filmek - mozi-dvd.hu

Gyalog galopp

Dátum: 2016. január 20. szerda, 13:38
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Klasszikus
Gyalog galopp (Monty Python and the Holy Grail)
Monty Python legendás filmklasszikusa, a Gyalog galopp újra a mozikba kerül, digitálisan felújított változatban, de eredeti szinkronnal.

Gyalog galopp mozipremier

Monty Python and the Holy Grail

angol film (1975)
vígjáték, klasszikus, komédia
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Gyalog galopp újra a mozivásznon!

A Pannonia Entertainment több mint egy éve zajló kultfilm-mozibemutató sorozatának (filmklasszikusok újra-bemutatása) keretében, most a Monty Python legendás, 1975-ben készült filmje, a Gyalog galopp - amely tavaly ünnepelte 40. évfordulóját - kerül újra a mozikba, digitálisan felújított változatban, restaurált képpel, de az eredeti magyar szinkronnal. Január 21-től limitált vetítéssorozatban lesz látható:
Budapesten a Corvin (eredeti szinkronnal), Toldi (feliratosan), Tabán (feliratosan) mozikban, valamint országszerte számos további helyszínen, a megyeszékhelyek többségén vetítik majd. (A vidéki helyszíneken mindenhol az eredeti magyar szinkronnal vetítik.)

Tartalom:
Artúr, a britek királya (Graham Chapman) azt a feladatot kapja Istentől, hogy kutassa fel a Szent Grált. Egy ilyen horderejű küldetés kooperatív munkát igényel, ezért Artúr maga köré gyűjti Albion (fél)tökös lovagjait, Sir Bedevere-t, a tudóst (Terry Jones), a szűzies Sir Galahadot (Michael Palin), a bátor Sir Lancelotot (John Cleese) és Sir Robint (Eric Idle), aki nem olyan bátor, mint Sir Lancelot. A Kerekasztal lovagjai felkerekednek hát, hogy megannyi kalandot átvészelve begyűjtsék a menő poharat.
Monty Python: Gyalog galopp (1975)
Gyalog galopp (1975) plakát
Szereplők: Graham Chapman, Terry Gilliam, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, Connie Booth, Carol Cleveland, Neil Innes, John Young, Rita Davies, Avril Stewart, Sandy Johnson
Rendező: Terry Gilliam, Terry Jones
Forgatókönyv: Terry Gilliam, Terry Jones, Michael Palin, Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle
Operatőr: Terry Bedford
Vágó: John Hackney
Látványtervező: Roy Forge Smith
Jelmez, kosztüm: Hazel Pethig
Producer: Mark Forstater, Michael White
Stúdió: Michael White Productions, National Film Trustee Company, Python (Monty) Pictures
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 91 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2016. január 21.