Mozifilmek
Egy háború (Krigen / A War)
Claus M. Pedersen (Pilou Asbaek) századparancsnoknak súlyos döntést kell hoznia, amikor embereivel tűzharcba keverednek a tálibokkal.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Egy háború

Krigen / A War

dán film (2015)
háborús, dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Claus Michael Pedersen (Pilou Asbaek) századparancsnok és katonái otthonuktól távol, Afganisztánban teljesítenek szolgálatot, miközben felesége Maria egyedül neveli három gyermeküket Dániában, és próbál megbirkózni a mindennapok kihívásaival. A katonák feladata, a helyi civileket védeni a szélsőséges radikálisokkal szemben. Egy rutinküldetés közben azonban a század komoly tűzharcba keveredik a tálibokkal. A parancsnok mindent elkövet, hogy megmentse embereit, de egy olyan helyzetben, amikor csak rossz és még rosszabb lehetőségek közül lehet választani, komoly döntést kell hoznia, melynek súlyos következményeit neki kell vállalnia, otthon a bíróságon.

Tobias Lindholm rendező (Emberrablás) és állandó forgatókönyvíró társa Thomas Vinterberg (A vadászat) legújabb filmje, Pilou Asbaek főszereplésével, aki olyan filmekben vált ismertté és népszerűvé, mint a Fácángyilkosok, az Emberrablás és az Egy család. Az Egy háború realisztikusságra törekvő alkotás, az afganisztáni konfliktusokról a dán katonák és tálib harcosok között, mely súlyosan érinti mind a helyi lakosságot, mind a katonák családtagjait. Tobias Lindholm alkotása, Dánia idei Oscar-díj jelöltje, a legjobb idegennyelvű film kategóriában és ezzel a Saul fia ellenfeleként versenyez majd az arany szobrocskáért.
Egy háború (Krigen / A War) dán film Pilou Asbaek főszereplésével
Egy háború (2015) magyar poszter
Szereplők: Pilou Asbaek, Tuva Novotny, Dar Salim, Soren Malling, Charlotte Munck, Dulfi Al-Jabouri, Alex Hogh Andersen, Phillip Sem Dambaek, Jakob Frolund
Rendező: Tobias Lindholm
Forgatókönyv: Tobias Lindholm
Operatőr: Magnus Nordenhof Jonck
Vágó: Adam Nielsen
Látványtervező: Thomas Greve
Jelmez, kosztüm: Louize Nissen
Producer: Rene Ezra, Tomas Radoor
Stúdió: AZ Celtic Films, Nordisk Film Production
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 115 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. március 3.

Egy háború (2015) díjak és jelölések:

Oscar-díj (2016) - Legjobb idegennyelvű film jelölés: Tobias Lindholm

Egy háború (Krigen / A War) feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek