Mozifilmek
Félvilág (2015) thriller, dráma
Három nő (egy kurtizán, a házvezetőnője, valamint új szobalánya) szenvedélyes, bizarr és bonyolult kapcsolata csak egy dologhoz vezethet: gyilkossághoz.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Félvilág

magyar film (2015)
dráma, thriller
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
1914-ben a korabeli pesti éjszakai életben közismertnek számító kurtizán, Mágnás Elza rejtélyes halála megrázza Budapestet. Ki ölte meg Mágnás Elzát és miért? Az I. világháború előtt hónapokig ez a kérdés tartotta lázban Budapestet, és foglalkoztatja száz év elteltével is a közvéleményt. Erről a rejtélyről lebbenti fel a fátylat a Félvilág, amely Mágnás Elza (Kovács Patrícia) utolsó napjait dolgozza fel. A félvilági életet élő kurtizán és bigott komornája, Rózsi (Gryllus Dorka), valamint a fiatal és naiv cselédlány, Kató (Döbrösi Laura) között szövődő bizarr, szenvedélyes viszonyokat és sikamlós hatalmi játszmákat bonyolítják tovább az Elza körül felbukkanó férfiak (Kulka János és Sándor Péter), egészen a sokkoló végkifejletig.

Szász Attila (A berni követ) új filmje, a XX. század első évtizedében játszódó, lélegzetelállítóan izgalmas történet Mágnás Elza utolsó napjairól sok-sok feszültséggel, intrikával, érzéki szenvedéllyel, Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János lenyűgöző alakításával! Szász Attila filmje megtörtént eseményen alapul, de sztorija számos ponton eltér a valóságtól.
Félvilág (2015) Gryllus Dorka, Kovács Patrícia és Döbrösi Laura
Félvilág (2015) plakát
Szereplők: Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura, Kulka János, Elek Ferenc, Fekete Ernő, Takács Katalin, Sándor Péter, Bordán Irén, Haás Vander Péter, Hajduk Károly, Lőte Attila
Rendező: Szász Attila
Forgatókönyv: Köbli Norbert
Operatőr: Nagy András
Vágó: Hargitai László
Zene: Parádi Gergely
Látványtervező: Valcz Gábor
Jelmez, kosztüm: Szakács Györgyi
Producer: Lajos Tamás, Mink Tamás
Stúdió: Szupermodern Stúdió
Forgalmazó: A Company Hungary
Hossz: 88 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. február 18.

Félvilág (2015) hivatalos előzetes

Hasonló filmek

  • Ehhez a cikkhez: Félvilág jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek