Filmek - mozi-dvd.hu

A dzsungel könyve

Dátum: 2016. március 14. hétfő, 13:31
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Kalandfilm
A dzsungel könyve (The Jungle Book)
A farkasok által felnevelt árva embergyerek Maugli, kalandos utazásra indul a dzsungelben Bagira, a bölcs párduc és Balu a medve társaságában.

A dzsungel könyve mozipremier

The Jungle Book

amerikai film (2016)
családi, kaland, dráma, fantasy
6 éven aluliak számára nem ajánlott!
Mauglit, a dzsungelben hagyott emberkölyköt farkasok nevelik fel. Egy nap a félelmetes tigrissel Sir Kánnal találja magát szembe. Mivel a rettentő ragadozón korábban már komoly sebeket ejtett az Ember, ellenségként tekint a fiúra. Maugli ezért elhagyja az egyetlen otthont, amit eddig ismert és egy lenyűgöző utazásra indul, amely során önmagát is jobban megismerheti. Szigorú mentora, Bagira a párduc és a szabad szellemű medve, Balu társaságában Maugli a dzsungel számos lakójával találkozik, akik nem biztos, hogy a legjobb szándékkal közelítenek a fiúhoz.

A Vasember rendezője, Jon Favreau Rudyard Kipling 1894-es klasszikusából forgatott élőszereplős filmet, amelyet a Disney 1967-es, azonos című animációs meséje inspirált.
A Dzsungel könyve adaptációja izgalmas és látványos kalandfilmnek ígérkezik, melyben az élőszereplős felvételek elegyednek az elképesztő, fotorealisztikus számítógépes grafikával, amelyek a legmodernebb technikát felhasználva hívják életre a dzsungellakó állatokat.
A dzsungel könyve (2016) A Walt Disney élőszereplős filmje
A dzsungel könyve (2016) plakát
Szereplők/Hangok: Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley, Scarlett Johansson, Idris Elba, Christopher Walken, Giancarlo Esposito, Ralph Ineson, Lupita Nyong'o, Hannah Tointon, Emjay Anthony, Ritesh Rajan, Sara Arrington Rendező: Jon Favreau
Író: Rudyard Kipling
Forgatókönyv: Justin Marks
Operatőr: Bill Pope
Vágó: Mark Livolsi
Zene: John Debney
Látványtervező: Christopher Glass
Jelmez, kosztüm: Laura Jean Shannon
Producer: Jon Favreau, Brigham Taylor
Stúdió: Fairview Entertainment, Moving Picture Company (MPC), Walt Disney Pictures
Forgalmazó: Fórum Hungary
Hossz: 105 perc
Korhatár: 6 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2016. április 21.

A dzsungel könyve (2016) díjak és jelölések:

Oscar-díj (2017) - Legjobb vizuális effektusok