Filmhírek
Elhunyt Bud Spencer (1929-2016)
86 éves korában elhunyt mindenki kedvenc pofonosztója Bud Spencer. A halálhírt családja jelentette be a színész hivatalos Facebook-oldalán.

Elhunyt Bud Spencer

Gyászol a világ, különösen Magyarország. 86 éves korában elhunyt a legendás olasz színész, Bud Spencer. A halálhírt családja jelentette be a színész hivatalos Facebook-oldalán, hétfőn este.

A legszerethetőbb pofonosztót sokan zárták a szívükbe, aki olyan karakterekkel ajándékozott meg minket, mint például Piedone, Bambino, vagy Buldózer.
Bud Spencer 1929-ben született Nápolyban Carlo Pedersoli néven. Pályáját sikeres sportolóként kezdte, úszott és vízilabdázott. 1950-ben a 100 méteres gyorsúszás bajnoka lett egy perc alatti idővel és még ebben az évben az olasz vízilabda-válogatottal 4. helyezést ért el az Európa-bajnokságon. Miután aláírta első hollywoodi szerződését 1967-ben, visszavonult az aktív sportolástól, utolsó vízilabda-mérkőzését a magyar válogatott ellen vívta.
Bud Spencer leginkább a Piedone-filmekkel, spagettiwesternekkel és a Terence Hill-lel közös filmjeivel vált ismertté. Sikeres alakításaival, már életében a filmtörténet egyik legendás, sokat emlegetett alakjává vált. A legendás páros 1967-től 1985-ig nem kevesebb mint tizenhét filmben szerepelt együtt. 2010-ben Terence Hill-lel együtt, életművéért elnyerte a David di Donatello-díjat. Önéletrajzi könyve (Bud Spencer: Különben dühbe jövök) ugyanebben az év decemberében megjelent magyarul is.

Fia, Giuseppe Pedersoli azt mondta, 86 éves édesapja nem szenvedett, csendesen ment el 2016. június 27-én, hétfőn, 18 óra 15 perckor Rómában. Mielőtt eltávozott, utoljára azt mondta: „Köszönöm”!
Bud Spencer öregkorára is ugyanaz a szeretetreméltó, életvidám ember maradt, mint aki egész életében volt.

Egy legenda távozott. Nyugodj békében és köszönjük a sok vidám percet/órát!
Elhunyt Bud Spencer (1929-2016) színészlegenda

Gyász: elhunyt Bud Spencer Youtube video

Terence Hill beszéde Bud Spencer temetésén

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

FilmhírekSzínészek, rendezők