Filmek - mozi-dvd.hu

Vaksötét

Dátum: 2016. július 12. kedd, 09:01
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Horror film
Vaksötét (Don't Breathe)
Három fiatal betör egy gazdag, ám vak férfi házába és úgy gondolják könnyedén megcsinálják a tökéletes rablást. Tévednek.

Vaksötét mozipremier

Don't Breathe

amerikai film (2016)
horror, thriller
18 éven aluliak számára nem ajánlott!
Két fiatal srác (Dylan Minnette, Daniel Zovatto) és egy lány (Jane Levy) a környékbeli házak fosztogatásával egészíti ki a pénzüket. Ügyesek, gyorsak, gátlástalanok, így aztán egyre sikeresebbek. Amikor kinéznek maguknak egy a világtól visszavonultan élő vak férfit (Stephen Lang), akiről az a hír járja, hogy milliókat rejteget otthon, azt hiszik, minden eddiginél könnyebb dolguk lesz.
Tévednek. Sokkal nehezebb feladattal találják szembe magukat: életben kell maradniuk. A férfi ugyanis őrült. Kegyetlen sorozatgyilkos, gátlástalan pszichopata és a három betörő fogollyá válik a házában. Attól kezdve a túlélésért küzdenek. A vak férfi azonban mintha olvasna a gondolataikban, mintha látna a sötétben, mindig előttük jár, és mindig okosabbnak bizonyul náluk. Játszik a támadóival. Méghozzá egy nagyon kegyetlen játékot. Ki kell jutniuk a házból, még mielőtt ők lesznek legújabb áldozatai.

Fede Alvarez és Rodo Sayagues a Gonosz halott író-rendező párosának legújabb, vérfagyasztóan izgalmas és feszült filmje Sam Raimi producerkedésével.
Vaksötét (2016) horrorfilm
Vaksötét (Don't Breathe) plakát
Szereplők: Jane Levy, Dylan Minnette, Daniel Zovatto, Stephen Lang, Jane May Graves, Sergej Onopko, Katia Bokor, Jon Donahue, Brak Little, Christian Zagia, Michael Haase
Rendező: Fede Alvarez
Forgatókönyv: Fede Alvarez, Rodo Sayagues
Operatőr: Pedro Luque
Vágó: Eric L. Beason, Louise Ford, Gardner Gould
Zene: Roque Banos
Látványtervező: Naaman Marshall
Jelmez, kosztüm: Carlos Rosario
Producer: Fede Alvarez, Sam Raimi, Joseph Drake, Nathan Kahane, J.R. Young
Stúdió: Ghost House Pictures, Good Universe, Screen Gems, Stage 6 Films
Forgalmazó: InterCom
Hossz: 89 perc
Korhatár: 18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2016. augusztus 25.