Mozifilmek
Ben-Hur (2016)
A jeruzsálemi Ben-Hur története, akit fogadott testvére, a római hadsereg tisztje hamisan vádol meg árulással.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Ben-Hur

amerikai film (2016)
dráma, kaland, történelmi
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
A jeruzsálemi Ben Hur, egy gazdag zsidó család fia, újra találkozik gyerekkori barátjával, a római légió parancsnokával, Messalával, aki szerint az új tanok, melyeket Krisztus hirdet, felforgathatják az egész Római birodalmat. Ben Hur meghallgatja a hegyibeszédet, ott van a kálváriánál, méghozzá nem is egyedül, hanem egy szépséges rabszolgalány, Esther társaságában. Korábbi élete gyökeresen megváltozik, amikor tévesen megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni Messalát. Száműzik családját, őt pedig rabszolgasorba döntik. Egy tengeri csata során megmenti a parancsnok, Quintus Arrius életét, aki ezért cserébe fiává fogadja. Rómába indul, hogy részt vegyen egy kocsiversenyen. Legnagyobb ellenfele régi barátja, Messala. Kettejük versenyfutásának egy ütközés vet véget, melyet Ben Hur éppen csak túlél, ám eldönti, hogy a kardját felcseréli Krisztus tanaival. Annak a Krisztusnak a tanaival, aki még halálában is képes arra, hogy az egész birodalmat a feje tetejére állítsa.

A Lew Wallace azonos című, klasszikus regénye alapján készült, Charlton Heston főszereplésével készült, 1959-es, 11 Oscar-díjat nyert Ben-Hur legújabb feldolgozása. Az izgalmas és látványos kalandfilmet Timur Bekmambetov rendezte, Jack Huston, Toby Kebbell, Morgan Freeman, Nazanin Boniadi, Rodrigo Santoro és Pilou Asbaek főszereplésével, valamint Marco Beltrami filmzenéjével. Magyar vonatkozású érdekesség: A film forgatásában a világbajnok fogathajtó Juhász László és fia, Ifj. Juhász László is részt vettek 40 lóval, lovászaikkal, mint szakértők és kocsihajtók a verseny jelenetekben.
Ben-Hur (2016) Jack Huston és Morgan Freeman
Ben-Hur (2016) moziplakát
Szereplők: Jack Huston, Rodrigo Santoro, Nazanin Boniadi, Toby Kebbell, Morgan Freeman, Pilou Asbaek, Marwan Kenzari, Haluk Bilginer, Ayelet Zurer, James Cosmo, Julian Kostov, Moises Arias, Yasen Atour, David Walmsley
Rendező: Timur Bekmambetov
Író: Lew Wallace
Forgatókönyv: Keith R. Clarke, John Ridley
Operatőr: Oliver Wood
Vágó: Dody Dorn, Richard Francis-Bruce, Bob Murawski
Zene: Marco Beltrami
Látványtervező: Naomi Shohan
Jelmez, kosztüm: Varvara Avdyushko
Producer: Mark Burnett, Sean Daniel, Duncan Henderson, Joni Levin
Stúdió: Film Production Consultants, LightWorkers Media, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)
Forgalmazó: Fórum Hungary
Hossz: 123 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. augusztus 18.

Ben Hur (2016) szinkronos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek