Filmek - mozi-dvd.hu

A Snowden fájlok

Dátum: 2016. augusztus 19. péntek, 15:29
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Thriller
A Snowden fájlok (Snowden)
Edward Snowden története, aki életét kockáztatva, titkos dokumentumokat szivárogtat ki a Nemzetbiztonsági Hivatal jogsértő tevékenységeiről.

A Snowden fájlok mozipremier

Snowden

amerikai, német, francia film (2016)
dráma, életrajzi, thriller
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Edward Snowden a hazáját akarta szolgálni. Bár egészségi állapota katonai karrierjének hamar véget vet, informatikusként azonban helyet kap a titkosszolgálatnál. Itt aztán megdöbbentő felfedezést tesz: az amerikai kormány a világon bárkit képes megfigyelni, telefonokat hallgat le, e-maileket olvas el, még a laptopunk kameráin keresztül is képes megfigyelni saját otthonunkban. Snowden, aki szentül hisz a szabadságban és az Amerikai Egyesült Államokban, válaszút elé kerül: vagy ő is asszisztál a kormány illegálisnak vélt és etikátlan cselekedeteihez, vagy nyilvánosságra hozza mindazt, amit megtudott és menekülni kényszerül...

Oliver Stone megtörtént esetet feldolgozó filmje, Luke Harding: The Snowden Files és Anatoly Kucherena: Time of the Octopus című könyve alapján. A főszerepekben Joseph Gordon-Levitt és Shailene Woodley látható majd, további szerepekben pedig: Nicolas Cage, Zachary Quinto, Melissa Leo, Tom Wilkinson, Rhys Ifans, Timothy Olyphant és Scott Eastwood látható.
Snowden a CIA műveleti tisztviselője volt és azzal vált híressé, hogy szigorúan titkos dokumentumokat hozott nyilvánosságra, ezzel a kormány első számú, keresett ellensége lett. Hitt a hazájában, ezért mindent kockára tett, hogy napvilágra hozza az igazságot. Oliver Stone politikai thrillere egy bátor ember politikai hatalommal szemben való küzdelmét és menekülését mutatja be. A botrányról egyébként már készült egy dokumentumfilm is 2014-ben, Citizenfour címmel, Laura Poitras rendezésében.
A Snowden fájlok (Snowden) Joseph Gordon-Levitt
A Snowden fájlok (2016) moziplakát
Szereplők: Joseph Gordon-Levitt, Shailene Woodley, Nicolas Cage, Zachary Quinto, Scott Eastwood, Timothy Olyphant, Logan Marshall-Green, Melissa Leo, Ben Schnetzer, Joely Richardson, Rhys Ifans, Tom Wilkinson
Rendező: Oliver Stone
Író: Luke Harding, Anatoly Kucherena
Forgatókönyv: Kieran Fitzgerald, Oliver Stone
Operatőr: Anthony Dod Mantle
Vágó: Alex Marquez, Lee Percy
Zene: Craig Armstrong, Adam Peters
Látványtervező: Mark Tildesley
Jelmez, kosztüm: Bina Daigeler
Producer: Moritz Borman, Eric Kopeloff, Philip Schulz-Deyle, Fernando Sulichin
Stúdió: Endgame Entertainment, Vendian Entertainment, KrautPack Entertainment
Forgalmazó: Cinetel Kft.
Hossz: 98 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2016. szeptember 15.