Filmek - mozi-dvd.hu

Kiéhezettek

Dátum: 2016. augusztus 23. kedd, 14:54
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Horror film
Kiéhezettek (The Girl with All the Gifts) horror, thriller
A jövőben pusztító fertőzés terjed. Egy katonai bázison olyan gyerekeket tartanak fogva, akik fertőzöttek ugyan, de különlegesek.

Kiéhezettek mozipremier

The Girl with All the Gifts

angol, amerikai film (2016)
horror, thriller
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Valamikor a jövőben az emberiség nagy része egy gyorsan pusztító fertőzés áldozatává vált. A pusztítást okozó különleges gomba az emberi szervezetbe jutva átveszi az irányítást az idegrendszer fölött, s a fertőzöttek, azaz a kiéhezettek gyorsan elveszítik személyiségüket, emberi mivoltukat és egészséges emberek húsával táplálkoznak. A egészségesek védett városokban élnek, vagy guberálókká válnak, azaz veszélyes bandákhoz csapódva próbálják túlélni a kialakult helyzetet. Mindeközben egy jól védett katonai bázison különleges gyerekeket - köztük Melanie-t - tartanak gondosan elzárva. Ők is kiéhezettek, azonban megőrizték emberi tulajdonságaikat, sőt, kiemelkedően magas intelligenciával rendelkeznek. Tanárnőjük és néhány tudós abban reménykednek, hogy segítségükkel - vagy inkább felhasználásukkal - sikerül megtalálniuk az ellenszert a pusztító vírus ellen.

A főként TV-sorozatokat készítő Colm McCarthy rendező zombi horror-thriller filmje, M. R. Carey zseniális, nemzetközi bestsellere alapján, Glenn Close, Gemma Arterton, Sennia Nanua és Paddy Considine főszereplésével. A brit-amerikai alkotás, követi Danny Boyle 28 nappal később, és Alfonso Cuarón Az ember gyermeke disztópikus stílusát.
Kiéhezettek (2016) horror, thriller
Kiéhezettek (2016) moziplakát
Szereplők: Gemma Arterton, Glenn Close, Sennia Nanua, Paddy Considine, Dominique Tipper, Anamaria Marinca, Daniel Eghan, Anthony Welsh, Fisayo Akinade, Elise Reed, Lobna Futers, Ross Green
Rendező: Colm McCarthy
Író: Mike Carey
Forgatókönyv: Mike Carey
Operatőr: Simon Dennis
Vágó: Matthew Cannings
Zene: Cristobal Tapia de Veer
Látványtervező: Kristian Milsted
Jelmez, kosztüm: Liza Bracey
Producer: Camille Gatin, Angus Lamont,
Stúdió: Poison Chef, BFI Film Fund, Altitude Film Sales
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 111 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2016. szeptember 29.