Mozifilmek
Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon)
A Deepwater Horizon olajfúró szigeten dolgozók hozzá vannak szokva a kemény munkához, ám ami egy áprilisi éjszakán vár rájuk, arra senki sincs felkészülve.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Mélytengeri pokol

Deepwater Horizon

amerikai film (2016)
akció, dráma, katasztrófafilm
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Mike Williamsnek (Mark Wahlberg), a Deepwater Horizon olajfúró torony vezető elektrotechnikusának ismét maga mögött kell hagynia feleségét (Kate Hudson) és kislányát. Ezúttal a Mexikói-öbölben megépített óriási úszó szigeten 125 kollégájával együtt (Kurt Russell, Dylan O'Brien és Gina Rodriguez) kell felügyelnie a munkálatokat. Mike hozzá van szokva a kemény munkakörülményekhez és a fizikai igénybevételhez, de ami egy április éjszakán vár rá, arra sem ő, sem a tornyon dolgozók nincsenek felkészülve.
Amikor a Deepwater Horizont üzemeltető BP olajcég egyik befolyásos embere (John Malkovich) a kétes teszteredményeket követően kierőszakolja a kísérleti fúrásokat, hirtelen veszélyes gázok törnek át a kutat lezáró betonon. A kifinomult biztonsági rendszer csődöt mond. Hatalmas robbanás rázza meg a tornyot, ami pillanatok alatt pusztító tűzviharrá fajul. Mike-nak és munkatársainak minden bátorságukra és lelkierejükre szükségük van, hogy kijussanak az áthatolhatatlan lángtengerből, és élve elhagyják a süllyedő tornyot.

A Deepwater Horizon tengeri olajfúró torony felrobbanása hatalmas természeti katasztrófát okozott 2010-ben. Az Amerikai Egyesült Államok történetének legnagyobb katasztrófája során 11 ember vesztette életét, és további 17 szenvedett súlyos sérüléseket. Több mint 750 millió liter olaj került a Golf-öbölbe, elképzelhetetlen mértékű természeti károkat, többek közt 8000-nél is több állat halálát okozva.
Peter Berg, A túlélő rendezőjének új filmje parádés szereposztással, azon valódi hősök előtt tiszteleg, akik emberfeletti küzdelemmel mindent megtettek, hogy elkerüljék a tragédiát.
Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon) katasztrófafilm
Mélytengeri pokol (2016) poszter
Szereplők: Mark Wahlberg, Kurt Russell, John Malkovich, Gina Rodriguez, Dylan O'Brien, Kate Hudson, Ethan Suplee, Joe Chrest, Robert Walker Branchaud, Sue-Lynn Ansari, David Maldonado, James DuMont, Julia Holt, J.D. Evermore
Rendező: Peter Berg
Forgatókönyv: Matthew Sand, Matthew Michael Carnahan
Operatőr: Enrique Chediak
Vágó: Gabriel Fleming, Colby Parker Jr.
Zene: Steve Jablonsky
Látványtervező: Chris Seagers
Jelmez, kosztüm: Kasia Walicka-Maimone
Producer: Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahradian, David Womark
Stúdió: Closest to the Hole Productions, Di Bonaventura Pictures, Imagenation Abu Dhabi FZ
Forgalmazó: Freeman Film
Hossz: 108 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2016. szeptember 29.

Mélytengeri pokol (2016) szinkronos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek