Filmek - mozi-dvd.hu

Mélytengeri pokol

Dátum: 2016. szeptember 01. csütörtök, 15:53
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Katasztrófafilm
Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon)
A Deepwater Horizon olajfúró szigeten dolgozók hozzá vannak szokva a kemény munkához, ám ami egy áprilisi éjszakán vár rájuk, arra senki sincs felkészülve.

Mélytengeri pokol mozipremier

Deepwater Horizon

amerikai film (2016)
akció, dráma, katasztrófafilm
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
Mike Williamsnek (Mark Wahlberg), a Deepwater Horizon olajfúró torony vezető elektrotechnikusának ismét maga mögött kell hagynia feleségét (Kate Hudson) és kislányát. Ezúttal a Mexikói-öbölben megépített óriási úszó szigeten 125 kollégájával együtt (Kurt Russell, Dylan O'Brien és Gina Rodriguez) kell felügyelnie a munkálatokat. Mike hozzá van szokva a kemény munkakörülményekhez és a fizikai igénybevételhez, de ami egy április éjszakán vár rá, arra sem ő, sem a tornyon dolgozók nincsenek felkészülve.
Amikor a Deepwater Horizont üzemeltető BP olajcég egyik befolyásos embere (John Malkovich) a kétes teszteredményeket követően kierőszakolja a kísérleti fúrásokat, hirtelen veszélyes gázok törnek át a kutat lezáró betonon. A kifinomult biztonsági rendszer csődöt mond. Hatalmas robbanás rázza meg a tornyot, ami pillanatok alatt pusztító tűzviharrá fajul. Mike-nak és munkatársainak minden bátorságukra és lelkierejükre szükségük van, hogy kijussanak az áthatolhatatlan lángtengerből, és élve elhagyják a süllyedő tornyot.

A Deepwater Horizon tengeri olajfúró torony felrobbanása hatalmas természeti katasztrófát okozott 2010-ben. Az Amerikai Egyesült Államok történetének legnagyobb katasztrófája során 11 ember vesztette életét, és további 17 szenvedett súlyos sérüléseket. Több mint 750 millió liter olaj került a Golf-öbölbe, elképzelhetetlen mértékű természeti károkat, többek közt 8000-nél is több állat halálát okozva.
Peter Berg, A túlélő rendezőjének új filmje parádés szereposztással, azon valódi hősök előtt tiszteleg, akik emberfeletti küzdelemmel mindent megtettek, hogy elkerüljék a tragédiát.
Mélytengeri pokol (Deepwater Horizon) katasztrófafilm
Mélytengeri pokol (2016) poszter
Szereplők: Mark Wahlberg, Kurt Russell, John Malkovich, Gina Rodriguez, Dylan O'Brien, Kate Hudson, Ethan Suplee, Joe Chrest, Robert Walker Branchaud, Sue-Lynn Ansari, David Maldonado, James DuMont, Julia Holt, J.D. Evermore
Rendező: Peter Berg
Forgatókönyv: Matthew Sand, Matthew Michael Carnahan
Operatőr: Enrique Chediak
Vágó: Gabriel Fleming, Colby Parker Jr.
Zene: Steve Jablonsky
Látványtervező: Chris Seagers
Jelmez, kosztüm: Kasia Walicka-Maimone
Producer: Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahradian, David Womark
Stúdió: Closest to the Hole Productions, Di Bonaventura Pictures, Imagenation Abu Dhabi FZ
Forgalmazó: Freeman Film
Hossz: 108 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2016. szeptember 29.